Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Zutphen/Leuvenheim - Diefstal auto

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag 9 juni in Zutphen een auto weggenomen. De auto, een grijze VW Golf stond geparkeerd naast een woning aan de IJsbaanstraat. De diefstal moet gebeurd zijn tussen 00.15 en 05.30 uur.

In Leuvenheim werd in dezelfde nacht een blauwe VW Golf met kenteken 64-LV-TF weggenomen. De auto stond geparkeerd voor een woning aan de Arnhemsestraat.

Beide auto's staan inmiddels internationaal gesignaleerd als zijnde gestolen. De politie onderzoekt beide diefstallen. Het is niet duidelijk of de diefstallen met elkaar te maken hebben.


---
Zutphen - Brutale wisseltruc

Een 65-jarige inwoner uit Zutphen werd maandag 9 juni van zijn geld beroofd. De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. De man werd rond 11.30 uur aangesproken door een onbekende jongeman op de Donkeresteeg vlak voor het poortje van de Polsbroekpassage. De jongeman wilde geld wisselen en de man gaf hem het geld. Hierna zag hij dat de jongeman een stapeltje geld in zijn hand had. Even later ontdekt de man dat hij papiergeld mist uit zijn portemonnee. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.


---
Kring van Dorth - Hakselaar brandt uit

Op de Kasteelweg in de Kring van Dorth is maandag 9 juni een hakselaar compleet uitgebrand. Er raakte niemand gewond. De brand werd rond 10.25 uur gemeld bij de hulpdiensten. De bestuurder zag tijdens het rijden in het bos dat de hakselaar begon te roken. Hij kon de machine tot voorbij het bos rijden en probeerde te blussen. Dit lukte niet en hij waarschuwde de hulpdiensten. Brandweerkorpsen uit Gorssel en Bathmen rukten uit, maar konden niet voorkomen dat de machine compleet uitbrandde. De brand is vermoedelijk ontstaan door broei in het gras.


---
Eefde - Jongeren springen van spoorbrug

De politie heeft maandag 9 juni twee 15-jarige meisjes uit Zutphen bekeurd omdat zij in Eefde van de brug in het Twentekanaal sprongen en hiermee het spoor- en scheep-vaartverkeer hinderden. Bij de politie werd rond 16.10 uur gemeld dat er een grote groep jongeren zich ophield bij de spoorbrug over het Twentekanaal en van de brug in het water sprongen. Gezien het risico voor het treinverkeer kregen de machinisten een aanwijzing om met beperkte snelheid te rijden. De waterpolitie was snel ter plaatse, maar bij het zien van de politieboot gingen de jongeren er vandoor. Van twee meisjes werd een signalement gegeven. Agenten troffen de twee aan op de Dokter van de Hoevenlaan in Eefde en beiden kregen een bekeuring. Naast de hinder voor het spoor- en scheepvaartverkeer wijst de politie ook op de risico's. Onder de waterlijn kunnen zich palen, basaltblokken of gedumpte fietsen bevinden waardoor letsel kan ontstaan.

EINDE BERICHTEN