Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst 10 juni 2008

2008/13872 Burettestraat 1- Dobbelsteijnstraat in MSP

Het college van B&W heeft besloten het markante schoolgebouw aan de Burettestraat voorlopig voor MSP te behouden. De bijgebouwen zoals de huidige gymzaal en de kleedruimte worden wel gesloopt. Door de sloop van de gymzaal zal er een natuurlijke verbinding komen tussen de Burettestraat en de Dobbelsteijnstraat.

Voor het schoolgebouw probeert de gemeente een goede bestemming te vinden die aansluit op de stedenbouwkundige visie van MSP. In de Dobbelsteijnstraat aan de achterkant van het schoolgebouw gaat Woningcorporatie Woonpunt de oude woningen slopen. Hiervoor in de plaats komen nieuwe kwalitatieve woningen waaraan in MSP behoefte bestaat.

2008/12647 Horeca en evenementen tijdens EK 2008. Als Nederland zich plaatst voor de kwart-, halve-, en de finale van het EK 2008, heeft het college besloten de horecaondernemingen een collectieve ontheffing te verlenen voor festiviteiten in of op het terras van hun zaak. Deze ontheffing heeft betrekking op geluidsoverlast. Verschillende horecaondernemers in Heerlen hebben rondom het EK-voetbal (van 7 juni t/m 29 juni 2008) initiatieven gepland om er een groot feest van te maken. Voor de voorrondes en poule-wedstijden zijn de gebruikelijke ontheffingen of vergunningen nodig. Ondernemers kunnen voor een aantal wedstrijden een individuele ontheffing aanvragen. In dat geval gelden de geluidsnormen volgens het 'Besluit Algemene regels voor Inrichtingen milieubeheer. Voor alle festiviteiten (zowel collectief als individueel) dient overmatige hinder (20dB (A) boven de reguliere norm) zo veel mogelijk te worden voorkomen.


---- --