Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GRAND HOTEL AMRÂTH AMSTERDAM MET TIEN NIEUWE TOPSUITES NU VOLTOOID

DROMEN AAN DE OEVER VAN DE PRINS HENDRIKKADE

Amsterdam, juni 2008 ­ "A World of Luxury & Art". Dat zijn de kernwoorden van Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Gevestigd in het voormalige Scheepvaarthuis uit 1913 wanen gasten zich in dit vijfsterren deluxe hotel in de vorige eeuw: een monumentaal pand, hoge plafonds en antieke meubels. Naast 141 ruime kamers en 14 junior suites biedt het hotel nu tevens 10 gloednieuwe topsuites. Op zoek naar een grande suite van 250 m2? Jacuzzi-bubbelen in een privé torentje met uitzicht over de stad? Een sprookje uit 1001 nacht beleven in Amsterdam? Grand Hotel Amrâth Amsterdam maakt het mogelijk.

Dromen in een boegbeeld
Het Scheepvaarthuis is voor historici ook wel het boegbeeld van de Amsterdamse scheepvaart, een stukje vaderlandse geschiedenis aan de oever van de Prins Henrikkade. Vandaag de dag is hier geen rederij meer werkzaam, maar wordt er alleen nog over verre zeereizen gedroomd. Grand Hotel Amrâth Amsterdam opende vorig jaar haar deuren en gaf dit bijzondere gebouw een upgrade naar de 21e eeuw, zonder afbreuk te doen aan het karakter en de historie. Door het Scheepvaarthuis zelf als uitgangspunt te nemen is de authentieke sfeer bewaard gebleven, aangevuld met alle luxe en kwaliteit die gasten van een vijfsterren hotel mogen verwachten. Inmiddels is de renovatie afgerond en tilt Amrâth gastvrijheid op een nog hoger niveau met de opening van de 10 suites.

Sprookjes van 1001 nacht en de prinses in de toren Alle kamers en ruimtes in Grand Hotel Amrâth Amsterdam zijn bijzonder en stijlvol ingericht, maar met het ontwikkelen van de Torensuite en de Oosterse suite is Amrâth een stap verder gegaan. De sfeer van de Oosterse suite is zo 1001 nacht dat je de roomservice op een vliegend tapijt verwacht. Alles aan deze 60 m2 prachtsuite is een highlight, van het in de vloer verzonken bad tot het gigantische hemelbed en van het privé dakterras tot de overdaad aan kussens, gedrapeerde gordijnen en doorkijkjes. En dan de spectaculaire Torensuite, een beauty over drie verdiepingen. Een sfeervol woongedeelte op de vierde verdieping, een droom van een slaapkamer op de vijfde en in de torenspits een badkamer met vier balkons met uitzicht in alle vier de windrichtingen.

On-Amsterdams veel ruimte
Overnachten in één van de tien nieuw opgeleverde suites van 60 ­ 250m2 is geen vereiste voor een onvergetelijk verblijf in Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Alles aan het pand, opgetrokken in de zogenaamde 'Amsterdamse School', ademt de glorie van de scheepvaart en de romantiek van de zee uit. Zo is de vorm van het gebouw als de boeg van een schip. Over de drempel stappen is al bijzonder, het marmeren trappenhuis met glas-in-loodplafond is indrukwekkend. Op de verdiepingen hierboven hielden de directies van Nederlandse rederijen ooit kantoor. Nu kun je er slapen, in drie ruime en comfortabele suites die met elkaar verbonden kunnen worden tot een grande suite van wel 250 m2. De 141 luxe kamers met nagenoeg allemaal vier meter hoge plafonds variëren van 24 tot 45 m2.

Aan tafel met scheepvaartbaronnen
Behalve slapen is er meer te beleven in Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Architect Ray Kentie richtte het hotel in met behoud van de sfeer van het Scheepvaarthuis. Zo ook het uitstekende restaurant Seven Seas; een toplocatie voor een culinaire ontdekkingsreis, beoordeeld door Johannes van Dam met een 9- . Ook kunstenaars Gertie Bierenbroodspot en Christie van der Haak leverden een belangrijke bijdrage aan de ­ inmiddels voltooide ­ inrichting van het hotel. Bijzonder is ook de wijnbar in de voormalige kluis in het souterrain. Wie hier staat met een goed glas wijn kan niet anders dan zich afvragen welke kostbaarheden op die exacte plek verborgen hebben gelegen. Verder beschikt het hotel over diverse zalen voor meetings, bijeenkomsten en feesten, waaronder de Beraadzaal. Aan de monumentale tafel die vroeger door scheepvaartbaronnen werd gebruikt voor het beraad, is ruimte voor een diner of vergadering tot 26 personen. En dan is er nog het wellness center met fitnesszaal, sauna en zwembad. Kortom: Grand Hotel Amrâth Amsterdam vormt een bijzonder stukje stad dat je haast doet vergeten dat er buiten de deur ook heel veel te beleven valt.

Amrâth Hotels & Restaurants
Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 15 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze sterk groeiende Nederlandse keten beschikt met haar karakteristieke vier- en vijfsterrenhotels over 1.200 ruime en comfortabele kamers en biedt met een omzet van 32 miljoen euro werk aan zo'n 450 enthousiaste en servicegerichte medewerkers. Nieuw geopend en spraakmakend is het Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd in het oude Scheepvaarthuis dat krap een jaar na de opening in juni 2007 al een prominente rol speelt in het rijtje van de Amsterdamse tophotels. Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar ­ Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Het vastgoed is in handen van de familie van Eijl. Zie voor meer informatie www.amrathamsterdam.com en www.vaneijl.nl.