Provincie Overijssel

Wederom steun 'Den Haag'

Tweede kamer dringt aan op snel nemen Omwisselbesluit

Zwolle- 10 juni 2008 - Vanmiddag is een motie breed aangenomen waarin snelle besluitvorming in IJsseldelta-Zuid werd gevraagd. De motie werd ingediend op initiatief van Van Heugten (CDA), en gesteund door Vermeij (PvdA) en Wiegman (CU).

Gedeputeerde van de provincie Overijssel, Theo Rietkerk, geeft aan: "Ik ben gelukkig met deze steun en heb er vertrouwen in dat voor het eind van 2008 het Omwisselbesluit daadwerkelijk genomen gaat worden".

Voor het eind van dit jaar moet het zogeheten Omwisselbesluit worden genomen. Dit besluit is noodzakelijk om de nu voorgestelde maatregelen vanuit de Planologische Kern Beslissing, een verdieping van de IJssel en een reservering ten zuiden en westen van Kampen voor de aanleg van een bypass in de toekomst, om te ruilen voor de aanleg van de bypass.

Wilt u meer informatie over het project IJsseldelta, neemt u dan contact op met:

Project IJsseldelta
Communicatie: Anke Voet
038 499 9225 / www.ijsseldelta.info

In het project IJsseldelta-Zuid werken samen: provincie Overijssel, provincie Flevoland, gemeente Kampen, gemeente Zwolle, gemeente Dronten, Waterschap Groot Salland, Ministerie van VROM, Ministerie van LNV, Ministerie van Verkeer en Waterstaat.