Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 10-06-2008

Nummer: 22

Op vrijdag 6 juni en op dinsdag 10 juni 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Besluit vrijdag 6 juni

Plandocument Taskforce Woningbouwproject Meeuwensingel 101-109 Het college trok het collegebesluit van 7 november 2006 en het raadsbesluit van 18/19 december 2006 met betrekking tot het plan Meeuwensingel 101-103 in. Daarbij stelde het college het conceptraadsvoorstel en -besluit van maart 2008 over het plandocument Meeuwensingel 101-109 en het in voorkomend geval delegeren van de vrijstellingsbevoegdheid van de WRO aan het college, vast. Het plan betreft de bouw van circa 160 woningen met parkeervoorzieningen, een sportvoorziening en (semi) commerciële functies in twee torens van 10 en 16 lagen en een gebouw van 6 lagen.

Concept nota van uitgangspunten bestemmingsplan Schenkel-Noord Het college stemde in met de concept-nota van uitgangspunten Schenkel-Noord. Dit vormt het kader voor het opstellen van bestemmingsplan Schenkel-Noord. Het plan omvat sportpark Schenkel, Taskforce locatie Capelseweg/jasmijnsingel, de molenbuurt en de twee gezondheidscentra (IJsselland Ziekenhuis en BAVO Europoort).

Besluit dinsdag 10 juni

Starten vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 1 WRO ten behoeve van bouw bedrijfspand Veenman aan de Venkelbaan (CTC-terrein) - ontwerp-vrijstellingsbesluit. Het college startte een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan 'Hoofdweg 1998' voor de bouw van een bedrijfs-/kantoorgebouw aan de Venkelbaan. Het huidige gebouw van Veenman B.V. aan de Lylantse baan is te klein geworden. De plannen passen nu niet in het bestemmingsplan omdat de kantoorruimte te groot wordt. Er is vanuit ruimtelijk oogpunt echter geen bezwaar tegen deze kantoorruimte.

Jaarverslag Wet Kinderopvang 2007
Het college stelde het Jaarverslag Wet Kinderopvang 2007 vast met daarin alle toezichts- en handhavingstaken en de manier waarop deze zijn uitgevoerd. Hieruit blijkt dat niet alle kinderopvanginstellingen in 2007 door de GGD als toezichthouder zijn geïnspecteerd omdat er onvoldoende capaciteit was om dit te doen. De gemeente en de GGD hebben inmiddels afgesproken dat de inspecties van de kinderopvanginstellingen in het vervolg in het basispakket, dat de gemeente bij de GGD inkoopt, wordt opgenomen. De GGD heeft daarbij toegezegd dat zij hiervoor voldoende capaciteit zal inzetten. Op deze manier zal de GGD kunnen voldoen aan de verplichting om alle instellingen jaarlijks te inspecteren. In het jaarverslag is ook een scorelijst opgenomen met de 7 domeinen uit de toetsingskaders, zoals personeel, veiligheid en gezondheid.

Overheveling gelden CVTM en DBWZ naar Krimpen
Het college besloot aan het verzoek van de gemeente Krimpen aan den IJssel te voldoen om een bedrag van E 45.653, - naar die gemeente over te hevelen. Het bedrag heeft betrekking op de subsidieregelingen Coördinatie Vrijwillige Thuishulp en Mantelzorg (CVTM) en Diensten bij Wonen met Zorg (DBWZ). Het geld was eerder aan Capelle aan den IJssel toegekend op grond van de Capelse statutaire vestigingsplaatsen van het Meldpunt en de Zellingen.

Uitvoering Wet WOZ
De inspectie van de Waarderingskamer controleerde de correcte uitvoering van de Wet Waardering onroerende zaken. Normaliter wordt deze inspectie éénmaal per jaar uitgevoerd. Bij gemeente Capelle aan den IJssel is dit éénmaal in de twee jaar. Dit in verband met de wijze waarop de gemeente omgaat met de Wet WOZ. Conclusie van het rapport is dat de uitvoering van de Wet WOZ door gemeente Capelle aan den IJssel goed verlopen is. Het College nam hier kennis van.

Definitieve besluitvorming Sportarrangementen
Het college besloot om 3 sportarrangementen uit te voeren: de locatiemanager, de sportstages en de jeugdige vrijwilliger. Van de beschikbare E 80.000 voor deze arrangementen gaat E 60.000 naar de locatiemanager en E 20.000 naar de sportstages. De sportarrangementen zijn bedoeld om de Capelse sportverenigingen te ondersteunen en te faciliteren bij het vergroten van hun maatschappelijke inzet en inbreng bij het inzetten van sport als middel.


---


Gemeente Capelle a/d IJssel