Politie Zeeland


---


Aanvulling O-1169-2008 Ongeval in Tholen
De 41-jarige vrouw kwam uit de richting van de Oud Vossemeersedijk en wilde rechtdoor de Langeweg oversteken, richting de Groeneweg. Hierbij zag zij een van rechts komende auto, bestuurd door de 18-jarige automobilist uit de gemeente Tholen, volledig over het hoofd.
Haar auto botste vol op de linkerzijde van de auto van de 18-jarige automobilist.

Laatste stand van zaken:
De 41-jarige vrouw (moeder) ligt in het ziekenhuis Franciscus in Roosendaal - letsel lijkt mee te vallen.
Haar 12-jarige dochter ligt nog in het Sofia Kinderziekenhuis. Zij heeft tot nu toe drie operaties moeten ondergaan. Haar toestand is kritiek maar niet levensbedreigend.
Het letsel van de drie jongste kinderen (2-, 4- en 6 jaar oud) bestaat uit diverse botbreuken en vleeswonden. Een van hen had een kaakfractuur en een ander kindje had 40 hechtingen in het gezicht. Deze drie kinderen waren gisteren allen overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Vandaag wordt één van hen overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal.
De 18-jarige automobilist uit de gemeente Tholen liep bij het ongeval diverse botbreuken op. Hij ligt nog in het ziekenhuis in Roosendaal.

O-1177-2008 Overstekende eendjes veroorzaken autobrand, Tholen
Op de Oesterdam hebben overstekende eendjes er gisterenavond voor gezorgd dat de auto van een 36-jarige man uit de gemeente Tholen geheel uitbrandde.
Een 35-jarige Middelburgse automobilist reed rond 19.30 uur over de Oesterdam richting Rilland toen plotseling een aantal jonge eendjes de weg overstaken. Hij trapte op de rem om te voorkomen dat hij de eendjes zou aanrijden. De 36-jarige automobilist die achter hem reed, had dit echter te laat in de gaten. Een aanrijding was het gevolg waarbij de auto van de Tholenaar gelijk in brand vloog. Hijzelf en zijn passagier konden op tijd hun auto verlaten waarna deze geheel uitbrandde.
De overstekende eendjes hebben veilig de overkant gehaald.