Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 10 juni 2008 |

1. Nachtbussen Nachtbussen zijn belangrijk voor de verkeersveiligheid, de openbare orde en het sociale uitgaansleven. Deze vorm van vervoer kan en wordt ook aangeboden door commerciële belanghebbende partijen. Gedeputeerde Staten zullen binnenkort de uitgangspunten bekend maken hoe nachtelijk vervoer binnen de dienstregeling past en dit aan de Commissie EMG laten weten. Dit antwoorden GS op vragen van mw. E. Gounou namens de PvdA-fractie.

2. Voortgezet Onderwijs Gedeputeerde Staten brengen op grond van de wet een advies uit aan de staatssecretaris van Onderwijs over het stichten van scholen in het voortgezet onderwijs, de fusie of splitsing van afdelingen, het voorkomen van een dubbel aanbod van onderwijs, omzetten of uitbreiden van afdelingen en het leerwegondersteunend onderwijs. Het advies is tot stand gekomen na gesprekken met de betrokken scholen. Ook heeft het college de regionale onderwijsarrangementen vastgesteld.

3. Samenwerking TU/e bij automatisering De provincie gaat samenwerken met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) op het gebied van informatisering. De provincie wil o.a. innovatieve projecten uitvoeren en met kennispartners samenwerken. De TU/e heeft een wetenschappelijk model ontwikkeld, Product Based Design, dat bedoeld is om te komen tot optimale workflowsystemen en een efficiënter werkend digitaal transactiesysteem. Dit levert een belangrijke bijdrage aan betere dienstverlening en minder administratieve lasten voor burgers en bedrijven op het terrein van o.a. subsidies en vergunningen.

4. Aanschaf kunstwerk Voor de aanschaf van een kunstwerk, dat bij de herinrichting van de 23e verdieping van het provinciehuis wordt geplaatst, worden de Landelijke Algemene Voorwaarden Kunstopdrachten gehanteerd. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten.

5. Telos Het meten van duurzaamheid, duurzame gebiedsontwikkeling en eco-efficiency, dat zijn de thema's van het werkplan 2008 van het Brabantse duurzaamheidsinstituut Telos. Gedeputeerde Staten hebben het werkplan vastgesteld dat gebaseerd is op de onderzoeksvragen die het college heeft gesteld. Telos krijgt een subsidie van E625.000 over het jaar 2008.

6. Duurzame landbouw in Noord-Brabant Op 1 juli 2008 treedt de subsidieregeling 'Duurzame landbouw in Noord-Brabant' in werking. GS hebben deze vastgesteld. Dit is een juridisch instrument om subsidie te kunnen verlenen aan projecten die bijdragen aan duurzame landbouwdoelen. Deze zijn vastgelegd in het Programma Landelijk Gebied (pMJP) en in het 'Brabants Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit'. In het totaal is er tot 2013 E8,6 miljoen beschikbaar.

7. Landgoed Velder in Boxtel evenemententerrein GS willen dat Landgoed Velder in Boxtel gedeeltelijk gebruikt kan worden als evenemententerrein. Daarvoor is het nodig om van het Streekplan af te wijken. GS vinden het belangrijk dat er voor het landgoed een nieuwe financierings bron gevonden wordt. De voormalige bron van inkomsten, de landbouwwerktuigdagen, is vervallen. Het besluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Provinciale Planologische Commissie.

8. Ganzenpakketten In de Provinciale Subsidieregeling Agrarisch Natuurbeheer zijn ganzenpakketten opgenomen. Agrariërs met een bedrijf binnen de ganzenfoerageergebieden kunnen van 16 juni t/m 31 juli 2008 een aanvraag indienen om hiervan gebruik maken. GS hebben daartoe een statenvoorstel vastgesteld.

9. Onderzoek naar grondverwerving Kan de opdracht - zoals geformuleerd in het Programma Landelijk Gebied - om gronden te verwerven voor het realiseren van de Ecologische Hoofd Structuur worden gehaald? En welke instrumenten zijn nodig om dat doel te bereiken? GS willen een evaluatieonderzoek laten verrichten waarin deze vragen centraal staan.

10. Regiotaxi 's-Hertogenbosch Zeven gemeenten en provincie Noord-Brabant verzorgen gezamenlijk het collectieve vraagafhankelijke vervoer in de regio 's-Hertogenbosch, vanaf 1 januari 2009 onder de naam 'Regiotaxi'. Gedeputeerde Staten hebben het bestek voor de Europese aanbesteding Regiotaxi 's-Hertogenbosch vastgesteld.

11. Studiereis De voorzitter van de IPO-commissie voor het Landelijk Gebied neemt deel aan een studiereis over 'Groen in en om de stad' van 18 tot 20 juni 2008 naar Berlijn. Dit gebeurt op uitnodiging van de Raad voor het Landelijk Gebied. Gedeputeerde Paul Rüpp neemt als voorzitter van de IPO-commissie deel aan de studiereis.

12. Ruimtelijke plannen Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Waalwijk voor een woning met kleinschalige bedrijfsruimte aan de Wendelnesseweg 63 te Sprang-Capelle en voor de realisatie van twee bedrijfsgebouwen aan de Nederveenweg 7-7a te Sprang-Capelle; de gemeente Maasdonk voor de uitbreiding van een woonhuis met een dakkapel aan de van Rijckevorselweg 23; de gemeente Laarbeek voor het slopen van een woning en het terugbouwen van drie woningen aan de Dorpsstraat 89 te Lieshout; de gemeente Laarbeek voor drie ruimte voor ruimte woningen aan de Tuindersweg te Mariahout; de gemeente Mill en St Hubert voor de reconstructie van de Udensedijk en Koestraat; de gemeente Son ca voor de herontwikkeling van het HIVA-terrein; de gemeente Oss voor de vergroting van een heemtuingebouw aan het Laantje van Cumberland ong.

Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 15 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Oirschot voor een mantelzorgvoorziening aan de Lubberstraat 11.

Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Hooge Berkt, fase 1 van de gemeente Bergeijk, hebben verklaring van geen bezwaar verleend voor herbouw winkelruimte met werkruimte voor de verkoop van bloemen in de gemeente Reusel-De Mierden, hebben goedkeuring verleend aan wijzigingsplan Bestemmingsplan Buitengebied t.b.v. vormverandering van het gekoppeld agrarisch bouwblok aan de Voorteindseweg 14 en Huijgevoort-Voorteindseweg ex artikel 11 WRO te Oirschot, hebben goedkeuring verleend aan bestemmingsplan Terlo van de gemeente Bergeijk (artikel 28 WRO), hebben goedkeuring verleend aan bestemmingplan Triloo van de gemeente Bergeijk, hebben het bestemmingsplan Limbeek-Woenselse watermolen van de gemeente Eindhoven gedeeltelijk goedgekeurd, hebben het bestemmingplan De Groene Loper/eerste herziening van de gemeente Helmond goedgekeurd, hebben het bestemmingsplan Herziening Buitengebied 1997 / Steenovenweg compensatie Bos Goorloop van de gemeente Helmond goedgekeurd en hebben goedkeuring onthouden aan het wijzigingsplan bestemmingsplan Buitengebied '98 ex artikel 11 WRO t.b.v. vormverandering van een agrarisch bouwblok aan het Wellenseind 3 te Lage Mierde.


---- --