Ingezonden persbericht


10 juni, 2008

Procter & Gamble kiest BT voor wereldwijde IT diensten

BT maakt vandaag bekend een vijfjarig contract met Procter & Gamble (P&G) te hebben getekend, ter waarde van 650 miljoen dollar. BT zal een brede en geïntegreerde portefeuille aan diensten leveren en beheren om P&G te ondersteunen in zijn IT benodigdheden.

Binnen deze overeenkomst gaat BT lokale en wide area network (WAN) diensten leveren en beheren in meer dan 1100 locaties in 82 landen. Tevens zal BT deze diensten transformeren naar een state-of-the-art, hoge snelheid, op internet protocol (IP) gebaseerde wereldwijde MPLS (multiprotocol label switching) infrastructuur. Hiernaast beheert BT de veiligheid van de IT omgeving, de firewall diensten, conferencing-toepassingen, spraak en IP telefoniediensten en internetdiensten. Tot slot verzorgt BT de toegang op afstand tot het netwerk van P&G.

Deze diensten geven P&G de mogelijkheid om kostenefficiënt te werken door gebruik te maken van een platform met een gestandaardiseerde en flexibele communicatie infrastructuur. Dit platform biedt verbeterde dienstniveaus voor gebruikers waarvan ook in de toekomst de veiligheid gegarandeerd wordt. P&G versterkt hiermee zijn concurrentiepositie door optimalisatie van de bedrijfsprocessen, innovatie en flexibel opereren. Tegelijkertijd is er een technische integratie tussen de netwerkinfrastructuur en compliance waarbij zaken als wetgeving, beleid, reglementen en veiligheidsstandaarden zijn toegepast.

"We kijken uit naar de samenwerking met BT. We zijn er zeker van dat zij innovatie van wereldklasse kunnen leveren om ons netwerk en bedrijf te transformeren," aldus Jim Fortner, directeur Workplace en Infrastructure Solutions bij P&G.

"We zijn opgetogen om de brede portfolio van IT diensten te leveren en beheren voor P&G vandaag en in de toekomst zal dienen," stelt François Barrault, CEO BT Global Services. "Deze aankondiging onderstreept tevens de toewijding van BT om te opereren als een vernieuwer op het gebied van de behoeften van internationale bedrijven in Amerika".

*** Einde persbericht ***

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2007-'08, dat eindigde op 31 maart 2008, behaalde BT Group een omzet van 20.704 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen en specifieke items bedroeg 2.506 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.

Over Procter & Gamble

Three billion times a day, P&G brands touch the lives of people around the world. The company has one of the strongest portfolios of trusted, quality, leadership brands, including Pampers(R), Tide(R), Ariel(R), Always(R), Whisper(R), Pantene(R), Mach3(R), Bounty(R), Dawn(R), Pringles(R), Folgers(R), Charmin(R), Downy(R), Lenor(R), Iams(R), Crest(R), Oral-B(R), Actonel(R), Duracell(R), Olay(R), Head & Shoulders(R), Wella(R), Gillette(R), and Braun(R). The P&G community consists of over 135,000 employees working in over 80 countries worldwide.

Please visit http://www/pg.com for the latest news and in-depth information about P&G and its brands.



Ingezonden persbericht