Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Conclusie Isolectra: stekerbaar installeren maakt installatiesnelheid minimaal 85 procent hoger dan conventioneel installeren

Capelle aan den IJssel, 10 juni 2008 - Isolectra, het bedrijf dat innovatieve technische oplossingen biedt voor de sectoren care, telecom, business en industrie, heeft op 4 juni een stekerbaar installatiesysteem getest in een woning in aanbouw. Met deze test toont Isolectra aan dat tijdwinst, meer efficiency en flexibiliteit, energiebesparing, reductie van de faalkosten en het verminderen van het in te zetten installatiepersoneel wel degelijk mogelijk is in de bouw.

Een van de belangrijkste problemen in de woningbouw is dat de afbouw onevenredig lang duurt ten opzichte van de bouw, onder andere als gevolg van inflexibel elektrisch installeren. Wanneer een bewoner een stopcontact op een andere plek wil hebben dan in de bouwtekening staat aangegeven, moeten er met de conventionele installatiemethode dubbel werk geleverd worden. Gestekerd installeren gaat dit probleem te lijf.

Voordelen
Stekerbaar installeren, ook wel plug & play genoemd, is het opbouwen van een elektrische installatie uit op maat gemaakte prefableidingen die voorzien zijn van speciale stekkers. Het gestekerd aansluiten van speciale verdelers, contactdozen en schakelaars op het systeem is hier ook onderdeel van. De voordelen zijn legio. Doordat wanden en plafonds niet meer beschadigd worden bij het plaatsten van leidingen kunnen de werkzaamheden in een keer worden afgerond. Dit geeft een efficiencywinst voor het gehele bouwproces en voor de installateur, die slechts een keer hoeft te verschijnen op de bouwplaats. Ook qua flexibiliteit voldoet het systeem aan de verwachtingen. Afwijken of uitbreiden van het bouwplan, zoals extra contactdozen of lichtpunten, zijn geen enkel probleem. Wat betreft energiebesparing heeft de stekerbare installatie een indirecte invloed, de hoeveelheid energie benodigd in het gehele bouwproces neemt af, doordat er efficiënter gewerkt wordt. Er hoeven minder handelingen verricht te worden, het frezen en weer dichten van sleuven voor leidingen vervalt bijvoorbeeld. Het plug & play installeren zorgt voor foutloze aansluitingen, stekkers kunnen gewoonweg niet verkeerd worden aangesloten. Het aantal punten waarop eventueel een fout gemaakt zou kunnen worden, bij het aanbrengen van lichtpunten bijvoorbeeld, wordt teruggebracht van 10 á 15 naar 1 á 2 procent. Tot slot heeft de installateur minder personeel nodig om een project te kunnen afronden. Stekerbaar installeren is heel eenvoudig, waardoor de loonkosten binnen de perken blijven.

Conclusie
Uit de test van Isolectra is gebleken dat gestekerd installeren inderdaad de beoogde doelen bereikt. Tijdwinst heeft hierbij de beste score: maar liefst 85 procent sneller dan conventioneel installeren. Met een direct gevolgd dat woningen aanzienlijk sneller kunnen worden opgeleverd.

Project Middelburg
De test op 4 juni vond plaats in één van de huizen van het project van Woonzorg aan de Gerbrandylaan in Middelburg. Dit project omvat 200 woningen waarvan medio juli 56 woningen geheel stekerbaar uitgevoerd zullen worden. De test bestond uit het plaatsen van een stekerbare elektrische installatie van een woning in aanbouw. Gebruik is gemaakt van Wieland GST15-leidingen en -verdelers van Isolectra in de VBI Flexcasco buitenwanden en Gyproc Metalstud binnenwanden. Voorwaarden voor het stekerbaar installeren zijn eenvoudig toegankelijke ruimtes in vloeren en wanden en het niet gebruiken van inflexibele en tijdrovende buizen en centraaldozensystemen voor de elektrische installatie. VBI, Gyproc en Isolectra zorgen ervoor dat aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Over Isolectra
Isolectra levert innovatieve oplossingen die bijdragen aan comfort, veiligheid, zorg en communicatie voor de sectoren Care, Telecom, Building en Industrie. De onderneming is bijna 60 jaar oud, is een betrouwbare partner met kennis van markten en technologie en speelt in op de veranderende behoefte bij de klant. De producten, systemen en diensten zijn terug te vinden in onder andere telecominfrastructuren, gevangenissen, parkeergarages, kantoren, tunnels, luchthavens, woningen, energiecentrales, verzorgingstehuizen, fabrieken, machines en stations. Het bedrijf is onderdeel van de Technische Handelsgroep van TKH Group NV te Haaksbergen. TKH is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions. Kijk voor meer informatie op www.isolectra.nl of www.tkh.nl.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
020 421 0565
Margreet@l-dj.nl