Vereniging Eigen Huis en Qurius tekenen mantelovereenkomst

Rijswijk, 10 juni 2008 - Met het tekenen van een mantelovereenkomst heeft Vereniging Eigen Huis (VEH) Qurius recentelijk aangewezen als preferred supplier. De samenwerkingsovereenkomst heeft al geresulteerd in de realisatie van een ICT Roadmap. De roadmap heeft voor VEH concrete adviezen opgeleverd met betrekking tot de invulling van het IT-beleid voor de komende drie jaar.

"Deze samenwerkingsovereenkomst onderstreept het wederzijds vertrouwen in een lange-termijn-relatie tussen VEH en Qurius. Het uitvoeren van de ICT Roadmap door Qurius is een goed voorbeeld van de ingeslagen koers. Op deze manier raken wij betrokken bij het strategisch ICT-beleid van onze klanten", aldus Frank van der Woude, Directeur Qurius Nederland.

Portal "Eigen Huis Nieuwbouw Service"
In het kader van de uitvoering van de ICT Roadmap heeft Qurius Advanced Solutions (AS) de opdracht van VEH ontvangen in 2008 de Portal "Eigen Huis Nieuwbouw Service" te realiseren. Deze portal verschaft leden toegang tot een pakket aan exclusieve diensten van VEH. Het gebruikte platform zal, in de toekomst, ook andere diensten gaan ondersteunen.

Gebruik van SharePoint-technologie
In Nederland worden elk jaar omstreeks 65.000 nieuwe woningen gebouwd. VEH wil het marktaandeel onder kopers in de nieuwbouwsector vergroten. Zo wil de vereniging de binding met haar leden verhogen door sneller en proactief te informeren en door leden onderling met elkaar te laten communiceren. VEH gaat hiervoor gebruik maken van een portal. Deze portal is gebaseerd op het Microsoft SharePoint-platform, wat aansluit op de visie en verwachtingen van VEH, waardoor de functionaliteit en techniek optimaal benut kunnen worden. Qurius AS gaat dan ook graag de uitdaging aan om de portal voor VEH gestalte te geven.

Vereniging Eigen Huis
VEH behartigt al ruim 30 jaar de belangen van bijna 700.000 leden en vormt daarmee de grootste Nederlandse consumentenorganisatie voor woningbezitters. De vereniging stelt zich tot doel om eigenwoningbezitters van informatie en onafhankelijk, deskundig advies te voorzien. Dit doet zij door het bieden van een verscheidenheid aan diensten, waaronder een hypotheek, taxatie- en notarisservice, het verrichten van bouwkundige keuringen en het verlenen van rechtsbijstand aan haar leden. Voor meer informatie zie www.eigenhuis.nl.

Qurius N.V.
Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van IT-infrastructuren. Qurius telt ruim 1,000 medewerkers en bedient meer dan 2.300 klanten vanuit de vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland (hoofdkantoor), Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Zweden. Qurius is sinds 1998 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam en is Europa's grootste Microsoft Dynamics-partner. Meer informatie is beschikbaar op www.qurius.nl.

Wanneer u meer informatie wenst te ontvangen over de mogelijkheden die een ICT Roadmap of het gebruik van SharePoint-technologie uw organisatie kan bieden, neem dan contact op met Brigitte Ouwerkerk van Qurius Advanced Solutions. Telefoon: 070 413 09 30 of e-mail brigitte.ouwerkerk@qurius.nl.