Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 10 juni 2008

Kenmerk 097

Amsterdam blij met fusie Amsterdam Thuiszorg en Cordaan
Thuiszorg Amsterdammers zeker gesteld

Vandaag, dinsdag 10 juni, is bekendgemaakt dat de fusie van Amsterdam Thuiszorg en Cordaan gerealiseerd wordt. Met deze fusie is de thuiszorg aan 20.000 Amsterdammers zeker gesteld en is de werkgelegenheid van de meeste werknemers in de thuiszorg gewaarborgd. Aanleiding om deze fusie aan te gaan waren de financiële problemen van Amsterdam Thuiszorg.

Wethouder Marijke Vos (Zorg): "Ik ben zeer verheugd dat deze fusie plaatsvindt. Het is erg goed nieuws voor onze cliënten en ook voor de werknemers in de zorg. Deze fusie maakt het namelijk mogelijk dat de thuiszorg naadloos overgaat in een nieuwe organisatie. Onze cliënten houden grotendeels dezelfde hulp die ze al hadden. En de werknemers die de zorg ook daadwerkelijk geven zijn verzekerd van hun baan."

Om te voorkomen dat er een te grote concentratie van zorg bij één aanbieder terecht zou komen heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit, vóór hun positieve besluit over deze fusie, de voorwaarde gesteld dat niet alle zorg van Amsterdam Thuiszorg op zou gaan in de fusie met Cordaan. Daarom gaat 25% van de contracten naar Evean en 5% naar de Zonnehuisgroep.

Pb-097



Gemeente Amsterdam