Gemeente Dordrecht


Persbericht

Eén nieuwe en een vertrouwde aanbieder als beste uit de bus

Aanbieders Welzijnswerk Dordrecht bekend

Dordrecht heeft organisatie voor maatschappelijke dienstverlening de Twern uit Tilburg geselecteerd voor de uitvoering van het jongerenwerk en bewonersondersteuning. De ondersteuning van vrijwilligers is gegund aan Participatie en Activering Drechtsteden (onderdeel van DWO). Dit is de uitkomst van een selectieproces in het kader van de verzakelijking van de subsidierelatie.

De gemeente wil sturen op prestaties. Door helder te omschrijven wat de gemeente met het welzijnswerk wil bereiken en meerdere partijen een aanbod te laten doen, kon de beste aanbieder worden geselecteerd. Tot nu toe verzorgde de Dordtse Welzijnsorgnisatie (DWO) vrijwel al het welzijnswerk in de stad. Ouderenadvisering en sociaal-cultureel blijven vooralsnog activiteiten van DWO.

De gevolgde procedure vloeit voort uit een raadsbesluit van maart 2007. De gemeente heeft een programma van eisen opgesteld waarin staat wat zij wil bereiken met het welzijnswerk en voor wie het bedoeld is. Geïnteresseerde aanbieders konden naar aanleiding van een advertentie een informatiepakket opvragen.

Eenenveertig partijen toonden interesse; acht aanbieders dienden een subsidieverzoek in. Alle offertes waren van hoge kwaliteit. Het aanbod is zorgvuldig beoordeeld door een breed samengestelde commissie. De geselecteerde partijen voldoen het beste aan de inhoudelijke criteria: visie, omschrijving van diensten en resultaten, prijs, lokale verankering en afstemming van de werkzaamheden. De kwaliteitscriteria wogen het zwaarst.

De nieuwe situatie gaat in per januari 2009 en hoeft niet te betekenen dat bewoners hun vertrouwde contactpersonen kwijtraken. Volgens de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening hebben medewerkers bij gebleken geschiktheid recht op een dienstverband bij de andere, nieuwe opdrachtnemer. Partijen gaan hierover met elkaar in gesprek.