Barco


Barco neemt High End Systems, Inc. over, en versterkt zo zijn leiderspositie in de Events markt

Gereglementeerde informatie
Kortrijk, 10 juni 2008. Barco kondigt de overname aan van High End Systems, Inc., een internationale technologieleverancier van geautomatiseerde luminaires, digital lighting en de bijhorende bedieningspanelen. High End Systems, gevestigd in Austin, Texas, is een winstgevend bedrijf dat 44 miljoen USD omzet realiseerde over 2007 en 156 mensen tewerkstelt.
Dankzij het samenvoegen van twee sterke marktspelers, positioneert deze acquisitie Barco als marktleider in de snel convergerende video en lighting segmenten. De totale waarde van de transactie bedraagt 55 miljoen USD, wat een EBITDA veelvoud inhoudt van ongeveer 8 over de voorbije 12 maanden. De impact op de 2008 EPS zal naar schatting neutraal zijn wegens de vereiste IFRS herformuleringen.

Tachtig procent van de omzet van High End Systems wordt gerealiseerd in de Evenementen (Rental & Staging) markt, wat dit bedrijf tot een perfecte partner maakt voor Barco. Barco is op vandaag immers marktleider in vier segmenten van deze markt met zijn LED videoschermen, large venue projectoren, Creatieve LED producten en een uitgebreid gamma Image Processing producten. High End Systems zal volledig geïntegreerd worden in Barco's Media & Entertainment divisie.

Met de groeiende convergentie van lighting en video technologieën, betekent de overname van High End Systems een fusie van twee sterke spelers die door hun samenwerking een leidende positie zullen hebben in de wereld van geconvergeerde "digital video and lighting", wat een verdere groei met zich mee zal brengen. Dit is volledig in lijn met de strategische doelstelling van Barco om zijn aanwezigheid te vergroten in de belangrijkste markten waarin de onderneming reeds actief is.

Stephan Paridaen, President van Barco's Media & Entertainment divisie, licht toe: "We zijn erg tevreden met deze samenwerking met de voornaamste speler in de digital lighting markt. High End's gedifferentieerd productgamma en recente productintroducties bewijzen duidelijk hun marktgedreven visie en sterke focus op Onderzoek en Ontwikkeling. We kijken ernaar uit veel nieuwe, geavanceerde producten te introduceren in de geconvergeerde lighting/video wereld."

"De overname betekent erg veel voor de werknemers van High End Systems en we hebben er alle vertrouwen in dat we dankzij de gecombineerde creativiteit en klantgerichtheid van Barco en High End Systems superieure technologie zullen kunnen leveren aan de internationale entertainment markten" zei Merritt Belisle, Voorzitter van High End Systems, Inc.

De acquisitie bezorgt Barco eveneens een bijkomende patentportefeuille in de digital lighting markt, alsook een groter aantal distributiekanalen en een sterk uitgebreid productaanbod wereldwijd. De overname versterkt eveneens Barco's positie in Noord-Amerika, een andere strategische doelstelling van Barco, en creëert de mogelijkheid om zijn natuurlijke indekkingspositie ten opzichte van de dollar naar de toekomst toe te verbeteren, naargelang de productportefeuille van High End Systems verder internationaal zal worden uitgerold.

Generation Partners (www.generation.com), een Amerikaanse private equity onderneming was meerderheidsaandeelhouder van High End Systems, Inc.

Meer details over deze acquisitie zullen op 23 juli 2008 gegeven worden, bij de bekendmaking van de resulaten van het tweede kwartaal 2008.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3600 werknemers wereldwijd.
In 2007 realiseerde Barco een omzet van 747 miljoen euro.

© Copyright 2008 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com