Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Uithoorn aangesloten op netwerk fietsknooppunten Amstelland Meerlanden

10 juni 2008 print
Op zaterdag 7 juni vond de officiële opening van het fietsroutenetwerk van de Stadsregio Amsterdam plaats. De Stadsregio wil het fietsgebruik door jong en oud in de gehele regio stimuleren en heeft daarom in de hele stadsregio een fietsroutenetwerk aangelegd met maar liefst 100 knooppunten.

Met het plaatsen van het laatste fietsroutebord eind mei is, na het noordelijke deel van de stadsregio, nu ook het zuidelijk deel van de stadsregio - Amstelland-Meerlanden - helemaal voorzien van fietsbewegwijzering. In totaal is ongeveer 1000 km aan fietsroutes geschikt gemaakt voor de fietser. Met goede knooppuntbewegwijzering wordt het maken van recreatieve fietstochten extra aantrekkelijk.

Het Fietsroutenetwerk in de stadsregio Amsterdam bestaat uit een groot aantal genummerde knooppunten op kruisingen van wegen. Tussen de knooppunten lopen verbindingsroutes die in twee richtingen zijn bewegwijzerd. Fietsers kunnen een route fietsen door de bordjes te volgen van een specifiek nummer van knooppunt naar knooppunt. Daarnaast staan bij elk knooppunt nummers van aangrenzende knooppunten die ook gevolgd kunnen worden. Op enkele knooppunten is ook een informatiebord met een overzichtskaart van het hele fietsroutenetwerk en van de knooppunten in de omgeving te vinden. De fietser bepaalt zo zelf op welk knooppunt hij wil beginnen en stippelt met behulp van de kaart een route uit over het netwerk. Hij hoeft dan alleen nog de fietsroute in de juiste volgorde van gekozen knooppuntnummers af te leggen. Onderweg kan hij eenvoudig naar believen zijn route nog verlengen of juist inkorten.

Speciale fietsroutekaarten van het gehele gebied Stadsregio Amsterdam gebied zijn verkrijgbaar voor EUR 5,50 bij boekhandels, VVV-kantoren en afdeling Amsterdam van de Fietsersbond.

De stadsregio Amsterdam geeft gratis 1000 van deze nieuwe fietsroutkaarten weg. Tot en met 20 juni a.s. kunt u via www.fietsinnoordholland.nl een van deze kaarten bemachtigen. De winnaars krijgen binnen twee weken na sluitingsdatum via de mail bericht.

^
banner-fietskaart

* Website Fietsen in Noord-Holland >>