Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - brutale ramkraak in centrum                     |
Twee onbekende mannen hebben dinsdagmiddag 10 juni getracht een geldautomaat in het centrum van Zutphen met een vrachtwagentje te rammen. De ramkraak mislukte en de twee zijn er op een motor vandoor gegaan. De politie is een uitgebreid onderzoek gestart.

De ramkraak vond omstreeks 15.40 uur bij een bank aan de Schupstoel plaats. Op dat moment waren tientallen mensen in het Zutphense centrum getuigen van het gebeuren. Met een vrachtwagentje werd achteruit rijdend getracht de geldautomaat te rammen. Dit mislukte en het voertuig raakte de pui naast de automaat.

Na de ramkraak kwam de bestuurder uit de vrachtwagen en stapte achterop een motor die direct na het gebeurde kwam aanrijden. Men vluchtte via de Laarstraat het centrum uit. Opvallend hierbij was dat beide mannen geen helm droegen en dit kan getuigen zijn opgevallen. Kort na het gebeurde werd de motor op de Valckstraat aangetroffen.

De gewaarschuwde politie was inmiddels bij de bank en in de omgeving een uitgebreid onderzoek gestart. Diverse getuigen zijn al verhoord en woensdag zal dit nog de nodige tijd in beslag nemen.

Uit een eerste onderzoek blijkt dat beide voertuigen in het westen van het land ontvreemd zijn. Bij de ramkraak zijn ook nog enkele op de Schupstoel geparkeerd staande fietsen beschadigd. De fietsen zijn veilig gesteld en worden woensdag door de gedupeerden opgehaald.

De politie Zutphen zoekt getuigen van het gebeurde. Ze doet een dringend beroep op mensen die met hun mobieltjes foto's van het gebeurde hebben gemaakt om zich te melden via 0900 -8844.

Einde bericht


---


---


---

---- --