Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek



De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) financiert duizenden toponderzoekers aan universiteiten en instituten en geeft sturing aan de Nederlandse wetenschap via subsidies en onderzoeksprogramma's


Bijeenkomst Nederlands Life Watch netwerk

10 juni 2008

Life Watch wordt een nieuw instrument voor biodiversiteitonderzoek. De Europese Life Watch onderzoekinfrastructuur creëert een virtuele omgeving voor de verwerking, integratie en analyse van biodiversiteitdata ten behoeve van wetenschap en beleid. Life Watch wordt opgezet als een 'gedistribueerd' netwerk met databanken, onderzoekfaciliteiten en servicecentra in de verschillende Europese lidstaten. Nationale Life Watch netwerken vervullen in de voorbereiding en vorming van dit geheel een cruciale rol. Niet alleen voor de informatie-uitwisseling, maar ook voor de organisatie van de nationale Life Watch component en om prioriteiten te stellen voor de toekomstige functionaliteit van de Life Watch infrastructuur.

Dinsdag 10 juni vindt de eerste Nederlandse Life Watch netwerkbijeenkomst plaats te Amsterdam (Trippenhuis, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen). De open bijeenkomst is voor een ieder toegankelijk (tot de beschikbare zaal vol is).

De bijeenkomst bestaat deels uit een wetenschappelijk gedeelte met buitenlandse sprekers. Het biedt voorts de gelegenheid om van gedachten te wisselen over hoe de nationale agenda voor onderzoek alsmede de netwerkorganisatie vorm kan worden gegeven. Het organiserend comité verwacht dat na deze bijeenkomst voldoende enthousiaste personen zich willen inzetten voor dit initiatief en het netwerk verder willen dragen en ontwikkelen.

Het is mogelijk om on-line te registreren voor deze bijeenkomst.

Het dagprogramma wordt medio mei bekend gemaakt. In verband met de aanwezigheid van buitenlandse sprekers en deelnemers zal Engels de voertaal zijn tijdens deze bijeenkomst.
Voor meer informatie klik hier (nieuwssectie).

Laatste wijziging: 8 mei 2008