Fortis Bank

Persbericht
Brussel/Utrecht, 5 juni 2008

Fortis organiseert activiteiten rondom United Nations World Environment Day

Op 5 juni is de United Nations World Environment Day. Deze dag wordt door Fortis wereldwijd met beide handen aangegrepen om het zakendoen op een duurzame en milieuvriendelijke manier nog eens extra onder de aandacht te brengen. Eén van de doelstellingen is: eind 2010 tien procent minder energie verbruiken per fte.

Met de World Environment Day van de Verenigde Naties wordt elk jaar op 5 juni weer even extra stilgestaan bij het milieu. De dag staat dit jaar in het teken van `Kick the CO2 Habit! Towards a Low Carbon Economy'.

De World Environment Day is voor Fortis een geschikte gelegenheid om wereldwijd binnen de organisatie iets te doen aan het creëren van meer bewustzijn onder medewerkers voor het milieu. Het milieu en de mogelijkheid energiezuiniger te werken is iets wat alle medewerkers van Fortis bindt. De focus op klimaatverandering heeft Fortis in 2006 doen besluiten een wereldwijd programma voor CO2-neutraliteit te introduceren.

Tijdens de milieudag wordt extra aandacht besteed aan alternatieven voor het reizen, niet alleen in eigen land, maar ook naar het buitenland. Fortis en ABN AMRO-medewerkers wereldwijd worden uitgenodigd mee te doen aan activiteiten. Medewerkers kunnen op 5 juni kennismaken met mobiliteitsvormen als WebEx, een internetapplicatie waarmee online presentaties mogelijk zijn. Daarnaast is er speciaal voor de World Environment Day een fotowedstrijd in het leven geroepen. Medewerkers kunnen foto's insturen die hun mooiste stukjes natuur op aarde weergeven of foto's waarop CO2-reductie in beeld wordt gebracht.

Gedurende de komende weken organiseert Fortis activiteiten die het belang van het terugdringen van de CO2-uitstoot moeten ondersteunen. Zo worden in België verschillende activiteiten georganiseerd: trainingen videoconferencing, aandacht voor duurzaam bouwen en milieubewuster eten. In Nederland wordt het gebruik van openbaar vervoer voor het woon-werkverkeer, het rijden in milieuvriendelijke auto's en het `nieuwe rijden' onder de aandacht gebracht. Daarnaast kunnen medewerkers fietsen voor fietsen, die gedoneerd worden aan Nationaal Fonds Kinderhulp. Ook vindt er een debat plaats tussen medewerkers en experts over de duurzaamheidscriteria van bio-energie. In Singapore worden de gevolgen van klimaatverandering onder de aandacht gebracht tijdens een workshop over het verminderen van eigen CO2-uitstoot. In overige landen wordt voornamelijk aandacht besteed aan het creëren van awareness die aansluit bij de doelstelling van het World Environment Day initiatief.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Wij bieden particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed aanbod van financiële producten en diensten via eigen kanalen, in samenwerking met het intermediair of via andere partners. Met een marktkapitalisatie van EUR 34,6 miljard (31/05/2008) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Samen met ABN AMRO zijn wij aanwezig in meer dan vijftig landen met ruim 85.000 gedreven, professionele medewerkers. Hierdoor zijn wij een vooraanstaande financiële dienstverlener in Europa, een eersteklas vermogensbeheerder en een van de drie grootste private bankers. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com