Gemeente Pekela


Grote belangstelling voor open dag Pekelder Brandweer Open dag brandweer 1.jpg

Honderden belangstellenden hebben zaterdag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om nader kennis te maken met de brandweer van Pekela. Aanleiding vormde de overdracht van een nieuwe bluswagen aan het korps in Oude Pekela door het bedrijf Ziegler uit Winschoten.

Uit handen van direkteur René Pol ontving burgemeester Meindert Schollema het contactsleutelje van de nieuwe aanwinst.

Trots en blij toonden ook commandant Hans Hulzebos en zijn manschappen zich.

Het oude afgeschreven voertuig, zal naar verwachting nog jarenlang dienst kunnen doen als bedrijfsbrandweerwagen bij Smurfit Kappa in Oude Pekela.

Op zijn beurt toonde afgevaardigde Henk Hoven zich weer bijzonder ingenomen met de uitbreiding van zijn wagenpark.

Na de officiële plichtplegingen waren het de Pekelder ingezetenen die zich in grote getale naar het kazerneterrein aan de Burgemeester Snaterlaan begaven. Korpsleden gaven er enthousiast uitleg aan de talrijke bezoekers, waaronder opvallend veel jeugdigen.

Zij konden kennismaken met de verschillende voertuigen, er werden demonstaties gehouden met kleine blusmiddelen en hulpgereedschappen en brandweer, politie en ambulance voerden onder grote belangstelling samen een oefening hulpverlening uit.

Velen maakten bovendien gebruik van de mogelijkheid om met een brandweervoertuig een ritje door het dorp te maken. Open dag brandweer 2.jpg Ziet College jongensdroom vervult?