Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 juni 2008

Vrouw aangehouden die inreed op groep jongeren

Delden

Een 59-jarige mevrouw uit Delden is dinsdagmiddag 10 juni aangehouden in haar woonplaats Delden. Zij wordt ervan verdacht eerder op die middag te zijn ingereden met haar auto op een groepje jongeren waarbij een van hen ternauwernood aan de kant kon springen.

Dinsdagmiddag 10 juni werd om ongeveer 14.55 uur gemeld dat op de Willem Alexanderweg in Delden een bestuurster van een blauwe auto getracht had in te rijden op een groepje jongeren. Een getuige meldde bovendien dat een van de jongeren, een nog onbekende jongen, ternauwernood met zijn fiets achter een lantaarnpaal kon gaan staan om zodoende te voorkomen dat hij werd geraakt. De automobiliste reed met het geopende portier van haar auto tegen de lantaarnpaal waardoor flinke schade aan de auto ontstond.

Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd een twintigtal minuten later in haar woning aan de Nieuwstraat in Delden een 59-jarige mevrouw aangehouden die ervan wordt verdacht op de jongeren te zijn ingereden. De auto, met de schade aan het linkerportier is inbeslag genomen. Zij is meegenomen naar het bureau in Hengelo en daar opgesloten. In de loop van dinsdagavond de 10e juni werd de 59-jarige voor nader onderzoek in verband met deze poging tot doodslag in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over het exacte hoe en waarom van dit gebeuren.

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen die nog niet bekend zijn en uiteraard met de jongeren die op de Willem Alexanderweg in Delden door de vrouw zijn belaagd. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling recherche op het bureau in Hengelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844. (08-074024)

Aangehouden voor rijden onder invloed drugs

Weerselo / Oldenzaal

Een 31-jarige automobilist uit Vroomshoop is dinsdagmiddag 10 juni aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht onder invloed van waarschijnlijk GHB een auto te hebben bestuurd.

Dinsdagmiddag 10 juni om ongeveer 13.30 uur gaf een getuige door dat hij achter een auto reed op de Bisschopstraat in Weerselo waarvan hij het vermoeden had dat deze persoon, gezien zijn rijgedrag, behoorlijk onder invloed van alcohol was. Via de telefoon hielden politiemensen contact met deze getuige en op de Ossemaatstraat in Oldenzaal kon de bedoelde personenauto aan de kant worden gezet.

Achter het stuur troffen de politiemensen een 31-jarige man uit Vroomshoop aan. De alcoholtest op straat was zonder resultaat. Toch hadden de politiemensen het vermoeden dat de man onder invloed was, mogelijk van medicijnen dan wel drugs. Hem werd verteld dat hij de voordeel van de twijfel zou krijgen maar dat de politiemensen een stukje achter hem zouden blijven rijden. Na enkele honderden meters werd de auto op de Gammelkerstraat in Oldenzaal opnieuw aan de kant gezet omdat het rijgedrag onaanvaardbaar was en het risico te groot.

De 31-jarige is aangehouden en met zijn auto overgebracht naar het bureau. Op het bureau is door een gemeentearts in verband met vermoedelijk drugsgebruik een bloedproef afgenomen. In de auto werd een fles aangetroffen met een stroperige vloeistof, wat later GHB bleek te zijn. Dit is in beslag genomen.

De 31-jarige is in eerste instantie heengezonden maar zal nader worden gehoord en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt.. (08-073982)

Automobilist onder invloed, rijbewijs ingevorderd.

Haaksbergen

Een 39-jarige automobilist uit Haaksbergen is woensdagmorgen 11 juni aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ademanalyse wees 1.62 promille alcohol aan.

Woensdagmorgen 11 juni werd om ongeveer 01.55 uur op de JHR van Heijdenstraat in Haaksbergen een automobilist gecontroleerd. Bleek dat hij de nodige alcoholische versnaperingen had genuttigd. Hij, een 39-jarige Haaksbergenaar, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 1.62 promille uit en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-074281)

Winkeldievegge op heterdaad betrapt

Vriezenveen

Een 25-jarige vrouw uit Musselkanaal werd dinsdagmiddag 10 juni door personeelsleden van een winkel in Vriezenveen betrapt bij diefstal van cosmetica. Een man die bij haar was wist te ontkomen.

Dinsdagmiddag 10 juni werd om ongeveer 14.20 uur doorgegeven dat personeelsleden van een winkel aan het Westeinde in Vriezenveen een vrouw hadden aangehouden die even daarvoor in de winkel cosmetica-artikelen had gestolen. Een van de personeelsleden had gezien dat een man en een vrouw zich verdacht ophielden in de winkel en hij zag dat de vrouw meerdere cosmetica-artikelen in haar tas stopte. Hierna renden de twee de winkel uit, achterna gezeten door enkele personeelsleden. De vrouw kwam bij haar vlucht ten val en kon worden vastgehouden tot de politie kwam. De man die bij haar was wiste te ontkomen.

De vrouw, een 25-jarige afkomstig uit Musselkanaal, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de loop van de middag is ze voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (08-074011)

Drie jongens aangehouden na vernielen van een ruit

Enschede

Drie jongens van 16, 16 en 17 jaar zijn woensdagmorgen 11 juni aangehouden in verband met het vernielen van een ruit.

Woensdagmorgen 11 juni om ongeveer 04.20 uur werd gemeld dat door drie jongens een ruit was vernield van het speeltuingebouw aan de GJ van Heekstraat in Enschede. Signalementen van de drie werden doorgegeven en deze drie werden even later aangetroffen op de Hengelosestraat. Zij, jongens van 16 en 17 uit Enschede en een 16-jarige uit het Duitse Bergheim die bij de anderen op bezoek bleek te zijn, voldeden aan het signalement en werden aangehouden. Aan het bureau zijn ze voor de rest van de nacht opgesloten en de ouders zijn in kennis gesteld. Van het speeltuingebouw bleek inderdaad een ruit vernield. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-074299)

Aangehouden na onderzoek meerdere mishandelingen en bedreigingen

Enschede

Een 27-jarige Enschedeër is woensdagmorgen 11 juni aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor in ieder geval een mishandeling die op zondagavond 18 mei is gepleegd.

Een 32-jarige medewerker van een horecagelegenheid op de Stadsgravenstraat in Enschede, deed zondagavond 18 mei aangifte van mishandeling die die avond ten opzichte van hem was gepleegd door een man die hij van naam kende. Deze man had hem zonder enige aanleiding een vuistslag in zijn gezicht gegeven.

Een onderzoek werd ingesteld en duidelijk werd dat het hierbij ging om een 27-jarige Enschedeër die er al van werd verdacht meerdere mishandelingen en bedreigingen de laatste tijd te hebben gepleegd in de Enschedese binnenstad. Een drietal aangiften door diverse mensen, ook medewerkers van horecagelegenheden, waren hiervan reeds tegen hem gedaan. Met toestemming van de officier van justitie werd woensdagmorgen 11 juni deze 27-jarige in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het bureau. In het bureau is hij in de loop van de woensdagmorgen voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-070288)

Fietster gewond bij aanrijding met automobiliste

Enschede

Een 58-jarige Enschedese raakte dinsdagmorgen 10 juni gewond toen zij op haar fiets in aanrijding kwam met een personenauto.

Dinsdagmorgen 10 juni om ongeveer 11.35 uur werd gemeld dat op de hoek Deppenbroekstraat - Rijnstraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden tussen een fietster en een automobiliste, Bleek dat een 58-jarige mevrouw uit Enschede op haar fiets over de Rijstraat reed en geen voorrang verleende aan een voor haar van rechts komende 42-jarige automobiliste, ook uit Enschede die over de Deppenbroekstraat reed en af wilde slaan. Hierbij nam deze laatste, zo bleek uit getuigenverklaringen, op het laatste moment de binnenbocht.

De 58-jarige fietster is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze is opgenomen. (08-073868)

Twee gewonden bij aanrijding

Oldenzaal

Twee inzittenden, bestuurder en inzittende, van een camper raakten dinsdagmiddag 10 juni in Oldenzaal gewond toen de bestuurder geen voorrang verleend aan een bestuurder van ene vrachtauto.

Dinsdagmiddag 10 juni om ongeveer 13.30 uur werd gemeld dat op de kruising Bremenstraat - Munsterstraat in Oldenzaal een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 60-jarige bestuurder van een camper uit Hengelo, rijdend over de Bremenstraat geen voorrang had verleend aan een 51-jarige bestuurder van een vrachtauto uit Losser die over de Munsterstraat reed.

De 60-jarige bestuurder van de camper raakte evenals een 78-jarige Hengelose die bij hem inzat, gewond en beiden werden met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De camper is afgesleept en proces-verbaal wordt tegen de 60-jarige opgemaakt. (08-073983)

Automobilist gewond naar ziekenhuis

Losser

Een 37-jarige bestuurder van een bestelauto uit Vriezenveen raakte dinsdagmorgen 10 juni in Losser gewond bij een aanrijding.

Dinsdagmorgen 10 juni om ongeveer 08.10 uur werd gemeld dat op de kruising Broekhoekweg - Industriestraat in Losser een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 48-jarige automobilist uit Losser op de Industriestraat geen voorrang had verleend aan een 37-jarige bestuurder van ene bestelauto uit Vriezenveen die over de Broekhoekweg reed. Deze laatste raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede waar hij is opgenomen. (08-073767)

Jongen gewond bij aanrijding

Enschede

Een 12-jarige Enschedese jongen raakte dinsdag 10 juni gewond toen hij op zijn fiets werd aangereden door een mevrouw in een auto die het rode verkeerslicht had genegeerd.

Dinsdagmiddag 10 juni omstreeks 15.00 uur werd gemeld dat op de Haaksbergerstraat in Enschede ter hoogte van de Boekelosestraat een aanrijding had plaatsgevonden tussen een automobiliste en een jongen op een fiets. Bleek dat een 69-jarige mevrouw uit Enschede rijdend over de Haaksbergerstraat het rode verkeerslicht had genegeerd, dit werd door een getuige die achter haar reed gezien. Hierdoor kwam zij in aanrijding met een 12-jarige jongen op een fiets die de Haaksbergerstraat vanaf het fietspad bij groen overstak.

De jongen werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Proces-verbaal tegen de 69-jarige mevrouw wordt opgemaakt. (08-074040)

tel. 053-4555588


---- --