Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bromfietser (17) gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 11-6-2008 11:43:09

GROESSEN - Een zeventienjarige bromfietser uit Groessen is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising De Aa / Leuvensestraat. Een 59-jarige automobilist uit Duiven reed rond kwart voor acht over De Aa in de richting van de kruising met de Leuvensestraat. Op dat moment zou de bromfietser met hoge snelheid van links aan komen rijden. Hij botste vervolgens tegen de auto. De Groessenaar kwam hierdoor ten val en werd met de traumaheli overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek.
(08-081772)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (18) trapt gat in deur

Publicatiedatum: 11-6-2008 11:42:11

BEMMEL - Een achttienjarige jongen uit Bemmel is dinsdagavond rond half negen aangehouden in zijn ouderlijk huis. De jongen wordt verdacht van vernieling van een deur. De Bemmelnaar zou die avond een woordenwisseling hebben gehad met zijn 47-jarige moeder. Vervolgens zou de jongen een trap tegen de wc-deur hebben gegeven waardoor een gat ontstond. Door zijn moeder werd de politie gebeld waarop hij in de woning kon worden aangehouden. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld. Door zijn moeder is aangifte gedaan.
(08-081728)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Huissenaar slachtoffer geworden van babbeltruc

Publicatiedatum: 11-6-2008 11:41:10

HUISSEN - Een 85-jarige Huissenaar is maandagmiddag het slachtoffer geworden van de zogenaamde babbeltruc aan de Pater Rijkenstraat.

De man kreeg rond half drie bezoek van twee mannen die aangaven de stand van de watermeter op te komen nemen. Het tweetal zou vervolgens de woning doorgelopen zijn om ook de radiatoren en de kranen te controleren. Toen de vrouw van de Huissenaar thuis kwam, gingen de twee mannen ervandoor. Later bleek dat de bankpas van de Huissenaar verdwenen was uit zijn portefeuille.

Beide mannen zagen er volgens de Huissenaar netjes uit. Ze droegen een kostuum met overhemd en een stropdas. Een man met een breder postuur had een lengte van ongeveer 1.88 en was tussen de 40 - 45 jaar. Hij had kort blond, krullend haar. De tweede man had een tenger postuur en een lengte van ongeveer 1.79m en was ongeveer 38 jaar. Hij had kort donkerblond haar.
(08-081293)

Tips om oplichting te voorkomen
o Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af! o Ga nooit in op afspraken aan de deur!
o Houd uw pinpas en pincode altijd apart!
o Als er iemand bij u aan de deur komt, vraag dan altijd om een identiteitsbewijs. Controleer dat ook in de hand, vaak gebruikt men een vals identiteitsbewijs. Onder andere energiebedrijven, zorginstellingen, banken en de politie zijn zelfs verplicht zich te legitimeren.
o Wees alert bij vreemden. Raak niet in paniek! Blijf rustig en zeg dat u even belt met het bedrijf waarvan de betreffende persoon zegt te komen om te controleren of het klopt. Laat degene aan de deur niet binnen. Geef aan dat u (indien u geïnteresseerd bent) op een ander tijdstip een afspraak wilt maken of een afspraak bij bijvoorbeeld de bank of het bedrijf zelf. Neem dan altijd contact op met de bank of het bedrijf en raadpleeg een bekende of familielid. o Laat een onbekende klusjesman, tuinman of iemand die vraagt om uw pinpas of om geld niet binnen en ga vooral niet in op hun verzoek. Hoe betrouwbaar en verzorgd de persoon ook lijkt of hoe hoog de nood ook is.
o Onthoud dat medewerkers van een bank, een verzekeringsmaatschappij, de thuiszorg etc. niet onaangekondigd bij u aan de deur komen voor financiële zaken. Hiervoor wordt altijd een afspraak gemaakt!

Vertrouwt u de situatie niet of bent u toch opgelicht, doet u dan vooral aangifte bij de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---