Gemeente Lisse

presenteert veiligheidsbarometer
lees voor

Gemeente presenteert veiligheidsbarometer

Veiligheidsbarometer mei 2008

Maandelijks presenteert de gemeente Lisse de Veiligheidsbarometer als uitwerking van één van de speerpunten van het integraal veiligheidsbeleid. De veiligheidsbarometer laat de veiligheidssituatie in Lisse zien, gespecificeerd naar een aantal onderwerpen.

De veiligheidsbarometer publiceren wij vanaf nu maandelijks in De Lisser, op de schermen in de publiekshal in het gemeentehuis en op deze website onder Inwoners/Veiligheid.

Waarom een veiligheidsbarometer?

Wij willen u actief informeren en betrekken bij de uitvoering van het veiligheidsbeleid. De maandelijkse cijfers van politie en gemeente vormen een indicatie voor de veiligheidsproblemen in Lisse. Wij pakken deze problemen vervolgens aan. Het verwachte positieve resultaat hiervan ziet u terug in de veiligheidsbarometer.

Wat ziet u precies?

De grafiek laat het aantal meldingen en aangiftes zien op het gebied van woninginbraken, uitgaansoverlast, hangjongeren, verkeersoverlast, huiselijk geweld en autodiefstallen. Zo kunnen wij het veiligheidsniveau op verschillende onderdelen en in verschillende periodes met elkaar vergelijken. In De Lisser wordt de veiligheidsbarometer gepubliceerd als kolommendiagram, op de website en de beeldschermen in de publiekshal als lijndiagram met verschillende kleuren.

Verschillende soorten meldingen

Afhankelijk van de context waarin de overlast plaatsvindt, wordt de melding tot uitgaansoverlast óf hangjongerenoverlast gerekend. In beide gevallen laten we de totalen zien van verschillende soorten meldingen. Er is bijvoorbeeld voor gekozen om voor het onderwerp uitgaansoverlast niet alleen de meldingen over geluidsoverlast mee te nemen maar ook die over schennis plegen in de openbare ruimte en vernielingen.

Laatst gewijzigd op: 11-6-2008 11:53