Gemeente Oldenzaal


ProRail en gemeente Oldenzaal onthullen bouwbord

gepubliceerd op : 11-6-2008

Wethouder Herman Pieper van verkeer en directeur Cees de Vries van ProRail hebben vandaag een bouwbord vlakbij de stadsplattegrond aan de Ossenmaatstraat onthuld.

Het doek wordt door de wethouder (links) en de directeur naar beneden getrokken.

Het bord is bedoeld om passanten te attenderen op de plaatsing van een nieuw spoorwegviaduct en de daarmee gepaard gaande werkzaamheden. Het viaduct wordt vervangen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo biedt het nieuwe viaduct ruimte aan twee rijbanen en heeft een grotere doorrijhoogte.

Directeur Cees de Vries (links) en wethouder Herman Pieper.

De gemeente Oldenzaal laat de komende tijd nog meer werkzaamheden uitvoeren aan de Eektestraat-Ossenmaatstraat. De rijbanen tussen de Edisonstraat en de Berkstraat worden verdubbeld en op de kruisingen Eektestraat-Eekboerstraat-Edisonstraat, Eektestraat-Kelvinstraat en Eektestraat-Ossenmaatstraat worden verkeerslichten geplaatst. Hierdoor ontstaat een groene golf voor doorgaand verkeer.

De werkzaamheden starten medio juni en worden in fases uitgevoerd. Zie daarvoor ook dit kaartje. Naar verwachting nemen de werkzaamheden tot december 2009 in beslag.

Klik hier voor het verslag van TV Oldenzaal-Losser.