Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Onderzoek ongeval Loosdrechtse Plassen

Loosdrecht, 10-06-2008 o De 36-jarige man uit Bussum die in de nacht van vrijdag 6 juni op zaterdag 7 juni overleed aan de gevolgen van een ongeluk op de Loosdrechtse Plassen is waarschijnlijk door verdrinking om het leven gekomen.

De man viel overboord en werd vervolgens door de boot overvaren. Daarbij werd hij door de schroef geraakt en liep verwondingen op aan hoofd en been. Vermoedelijk is hij door de klap buiten westen geraakt waardoor hij verdronk.
De bestuurder van de boot, een 43-jarige Loosdrechter, werd aangehouden omdat hij gedronken had. Hij had een promillage van 0,85 wat net boven de toegestane grens van 0,8 promille ligt. Na verhoor kon de man naar huis. Er wordt proces verbaal tegen hem opgemaakt. De officier van justitie zal aan de hand van het proces-verbaal een beslissing nemen.
De Bussumer was samen met twee vrienden met een speedboot op weg naar het huis van één van hen na een avondje uit. Onderweg ging hij op de punt van de boot staan, verloor door onbekende reden zijn evenwicht en viel overboord.