Ingezonden persbericht


Persbericht:

Als specialist baobab zegt dat het weer kan, dan kan het echt! Kenia helemaal terug van even weggeweest

Amsterdam, 11 juni 2008 - De wilde dieren van Kenia hebben er niets van gemerkt, maar de liefhebbers van het eindeloos prachtige land des te meer. Eind vorig jaar sloeg vooral in de arme wijken van de grote steden zomaar de vlam in de pan toen de presidentsverkiezingen niet geheel eerlijk bleken te zijn verlopen. Gevolg: ineens lag Afrika's droombestemming eruit. Maar na een politiek akkoord eind februari weet Kenia-specialist Baobab Reizen als geen ander dat de rust er is weergekeerd. Daarom zet Baobab nu weer vol in op Kenia, onder andere met een speciale 9-daagse Actiereis vanaf E999!

Wortels in Kenia
Baobab Reizen is de enige Nederlandse reisorganisatie die haar wortels heeft in Kenia, bijna letterlijk. De gespecialiseerde reisorganisatie ontleent haar naam aan de karakteristieke Afrikaanse boom die op z'n kop lijkt te staan doordat hij de meeste tijd geen blad of vruchten draagt. Baobab Reizen ontstond in 1972 toen het werd opgericht door Rik Jan Viezee, die in Kenia is opgegroeid. Geen enkele andere touroperator kan bogen op zo'n enorme kennis van het land, de mensen, hun gewoonten en gevoelens, de sociale verhoudingen, het economische succes, de natuur en wat al niet meer. Daarom bent u met het advies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken om uw reisagent te raadplegen, bij Baobab aan het goede adres. Zie: www.minbuza.nl/nl/reizenlanden/reisadviezen,reisadvies_kenia.html

Avontuur graag, maar veiligheid boven alles
Tijdens de reizen uit het uitgebreide Kenia-programma van Baobab verblijven de gasten vaak in Nationale Parken en andere vredige plekken in de natuur. Ook de toeristenoorden worden zo veel mogelijk gemeden. In de paradijselijke wildernis is rond de roerige jaarwisseling trouwens sowieso al niets te merken geweest van de onrusten. Het meeste gevaar zou er nog kunnen komen van ontmoetingen met leeuwen, buffels, bavianen, neushoorns, olifanten, impala's, luipaarden en ander wild, ware het niet dat ervaren reisbegeleiders en gidsen van Baobab er natuurlijk voor zorgen dat de gasten dichtbij, maar nooit té dichtbij komen.

Het aanbod in Kenia
De 9-daagse Actiereis (vertrekdata 20 en 27 juni) is een geweldige reis voor wie wil kennismaken met de adembenemende natuur van Afrika. Het verblijf is in sfeervolle bungalowtjes in het privé wildpark Hopcraft Ranch, op 40 km van Nairobi, en in een fraai gelegen lodge aan het Lake Elemantaita. Op het programma staan onder andere bezoeken aan het stamgebied van de lange Masai. Prijzen vanaf E 999. Verder biedt Baobab een 22-daagse kampeerreis door Kenia en Tanzania met onder andere het nauwelijks door toeristen bezochte noorden van Kenia, waar veel verschillende stammen wonen, en het Nationaal Park Samburu (va. E 2135). De 22-daagse Kenia United reis, waarbij je meehelpt in een project om de olifanten in de Mwaluganje Elephant Sanctuary weer een stuk van hun oorspronkelijke leefgebied terug te geven (va. E 2940), en de zeer comfortabele 22-daagse rondreis langs onder andere Mount Kenia, het privé-wildreservaat Sangara, Tsavo Nationaal Park en de tropische palmenstranden van Mombassa (va. E 2595).

Baobab Reizen
Baobab Reizen organiseert rondreizen die het resultaat zijn van 36 jaar ervaring, een wereldwijd netwerk aan contacten en de vakkennis van de medewerkers op kantoor en in het veld. De reizen zijn stuk voor stuk met de grootste zorg samengesteld. Het aanbod is heel divers. Baobab Reizen biedt avontuurlijke rondreizen, single-reizen, kortweg-reizen, familiereizen, festivalreizen, Baobab United, eclipsreizen en self-drive-reizen naar de mooiste plekken in Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Latijns Amerika, Oceanië en Europa.



Ingezonden persbericht