Bescherm kinderen tegen de zon!


Zonnen Zonder Zorgen

HAARLEM, 20080611 -- De belangrijkste risicofactor voor huidkanker is het overmatig en onregelmatig blootstaan aan zonlicht, met name tijdens de kindertijd. Dat blijkt uit onderzoek van KWF Kankerbestrijding en talloze internationale onderzoeken. Nanuk biedt de perfecte oplossing tegen schadelijke zonnestralen: uv beschermende shirts&shorts waarin kinderen continu en maximaal beschermd zijn. Zo kunnen u en uw kinderen deze zomer de zonnigste dagen zorgeloos doorbrengen.

"In Nederland zijn er jaarlijks zo'n 30.000 nieuwe patiënten met huidkanker. Verschillende studies schatten dat het aantal nieuwe patiënten met zo'n 4 procent per jaar zal stijgen", aldus dr. Paul van der Eerden, specialist in plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie en verbonden aan 't Lange Land Ziekenhuis te Zoetermeer. Hij behandelt veel mensen met huidkanker. "Met name mensen met een gevoelig huidtype, lichte en rossige mensen die snel verbranden en moeilijk kleuren, moeten erg oppassen."

Als de huid verbrandt door de zon, loopt het DNA in de cellen ernstige schade op. Dit komt bij kinderen het hardst aan omdat de kinderhuid - door de snelle groei - geen kans krijgt om de beschadigde huidcellen te herstellen. Vanaf het vijftiende jaar wordt de huid pas wat minder gevoelig.

Dr. Van der Eerden benadrukt dat voorkomen beter is dan genezen: "Schade aan de huid die de zon heeft veroorzaakt, kan niet worden teruggedraaid. Als arts beschouw ik het als mijn taak om mensen te wijzen op de gevaren van overmatige blootstelling aan zonlicht. Zeker kinderen moeten beschermd worden. Naar mijn mening is hierbij het gebruik van speciale beschermende kleding het meest effectief."

Extra bescherming van kinderen is belangrijk: thuis, op vakantie maar ook op de peuterspeelzaal, in het zwembad en op het strand.

Zonnen Zonder Zorgen

Met de juiste bescherming voorkomt u huidproblemen voor uw kinderen, nu en in de toekomst. De collectie van Nanuk bestaat uit vrolijke sets uv beschermende shirts&shorts, waarmee kinderen perfect beschermd en naar hartelust in de zon kunnen spelen en zwemmen.

* Gegarandeerde maximale UV bescherming van SPF 50+
- 97,5 procent van de schadelijke straling wordt tegengehouden
- beschermt vijf maal beter tegen gevaarlijke UVA en UVB stralen dan een katoenen shirt en de bescherming vervaagt niet zoals bij zonnebrand

* De collectie is gemaakt van professionele kwaliteit Italiaanse stof
- perfect ademend en zeer snel drogend
- voelt heel zacht aan op de huid
- uitstekend bestendig tegen de inwerking van chloor

* Keurmerken
- Arpansa (Australian Radiation Protection And Nuclear Safety Agency)standaard: AS/NZS 4399
- öko-Tex Standard 100 (vrijwaring van chemische en/of schadelijke stoffen)

De Collectie

*Sets van tight-fit shirts met een lange mouwen en een broekje

*Drie modellen:
-Lagoon:appelgroen, helderblauw, azuurblauw
-Joy:fuchsia, appelgroen, wit
-Sporty:vuurrood, wit, vuurrood

* Extra feature: aan de achterkant onder het kraagje is ruimte om de naam en het telefoonnummer van het kind te vermelden

* Maten: 80-86, 92-98, 104-110, 116-122, 128-134

Over Nanuk

Anouk Peters besloot deze kleding zelf te ontwikkelen nadat ze diverse vruchteloze pogingen had ondernomen om in Nederland leuke zonbeschermende kleding van goede kwaliteit voor haar eigen kinderen te kopen. "Mijn zoon heeft bijvoorbeeld eczeem dat erger wordt in de zon. Maar buiten dat neem ik geen enkel risico met mijn kinderen in de zon. Insmeren is niet voldoende en mijn kinderen zitten in ieder geval nooit stil om goed te kunnen smeren!"

Anouk ontwerpt de collectie zelf en de kleding wordt met zorg geproduceerd door een Nederlandse partner. "De kleding biedt alle bewegingsvrijheid voor watervlugge koters. Ik heb gekozen voor kwaliteit en eerlijke materialen boven supergoedkope productie in het verre Oosten."

De kleding van Nanuk bevat, in tegenstelling tot vergelijkbare producten, geen nylon of lycra. "De vezels elastomeer die in nylon of lycra verwerkt zijn, kunnen breken als gevolg van contact met van chloorwater, maar bijvoorbeeld ook door zand", legt Anouk uit. "In deze producten is geen elastomeer gebruikt, waardoor de kleding langer mooi van kleur en vorm blijft. Daarbij droogt deze stof sneller dan andere producten."

Nanuk adviseert ouders de kleding te gebruiken als het kind langer dan een half uur in de zon verblijft. Eventueel kan de huid onder de kleding eerst ingesmeerd worden met een hoge factor.

De shirts&shorts zijn vanaf begin juli 2008 verkrijgbaar via www.nanuk.nl. De verkoopprijs voor een shirt&short bedraagt ¤ 49,95 inclusief BTW.

Neem contact met ons op voor hoge resolutie fotomateriaal, of kijk op onze site.

info@nanuk.nl
www.nanuk.nl