Echoput wereldwijd beste nieuwe restaurant


HOOG SOEREN, 20080611 -- De jaarlijkse oscars voor hotels en restaurants zijn bekend gemaakt. Restaurant De Echoput bij Apeldoorn heeft de prijs gekregen voor het beste nieuwe restaurant van de wereld in de luxe categorie. Op de tweede, respectievelijk derde plaats staan restaurant Fearing's in Dallas,USA, en Aurora in Macau, China.

De International Restaurant and Hotel Awards worden jaarlijks uitgereikt aan hotels en restaurants uit wel 50 verschillende landen. De awards worden beschouwd als de meest prestigieuze onderscheidingen binnen de gastvrijheidindustrie. Het IRHA wordt onder andere ondersteund door Michelin, Villeroy & Boch en Robert Mondavi. De Echoput was ook genomineerd in de categorieën
Best New Hotel en Best Design.

De trofeeën worden uitgereikt tijdens een prominente gala-avond, op de thuisbasis van de Golden Globes, in Beverly Hills, Californië. Peter Klosse van De Echoput is erg onder de indruk van de onderscheiding. "We vinden het fantastisch en heel bijzonder. Dat een internationale jury ons het beste vindt van alle luxe restaurants die wereldwijd het afgelopen jaar geopend zijn, is indrukwekkend". Klosse is vast van plan om naar het gala te gaan om de trofee op te halen en de jury te bedanken.