BedrijfsautoRAI

Samenwerking Iveco Schouten en Team de Rooy verder uitgebouwd

(5/27/2008)
Het Team de Rooy zal van 12 tot en met 28 juni 2008 met twee rallyvoertuigen, twee servicetrucks en een 4x4 deelnemen aan de Transorientale rally van het Russische Petersburg naar het Chinese Beijing.
Begin dit jaar zou Team de Rooy de Dakar rally gaan rijden welke helaas werd afgelast. Tijdens deze rally zouden voor het eerst Iveco cursor 13- motoren in de race trucks gemonteerd zijn. Inmiddels is de samenwerking met Iveco Schouten verder uitgebouwd en rijdt Gerard de Rooy de komende rally met een complete Iveco.

Gerard de Rooy is voor het eerst teamleider. Vader Jan de Rooy blijft vanwege privé omstandigheden thuis. De tweede rallywagen wordt bestuurd door Hugo Duisters. âHet is jammer dat mijn vader er niet bij kan zijn, maar zijn aanwezigheid thuis is dringend gewenst,â zegt de nieuwe teamleider Gerard de Rooy.

Gerard de Rooy rijdt in het nieuwe avontuur dat de rijders door Rusland, Kazachstan en China voert, niet alleen met de motor van Iveco, maar kruipt nu ook in de cabine van de Italiaanse vrachtwagenfabrikant.

âVorig jaar hebben we een eerste stap gezet met de Cursor 13-motor van Iveco en de homologatie van het nieuwe concept voor Dakar 2008. Het is nu een logische stap om voor een complete Iveco te kiezen. Dat geldt overigens alleen voor mij, want Hugo rijdt nog met de Ginaf rallytruck. Wellicht rijden we volgend jaar uitsluitend met Ivecoâsâ, vertelt Gerard de Rooy desgevraagd.

De bemanning van de voertuigen is praktisch gelijk aan vorig jaar. Tom Colsoul is opnieuw navigator bij Gerard de Rooy, terwijl de ervaren Arno Slaats als mecanicien meegaat. Hugo Duisters heeft evenals vorig jaar Yvo Geusens als navigator en Michel Huisman als monteur in de cabine. Michel Huisman is normaliter werkzaam bij Iveco Schouten in Almkerk als trucktechnicus en meerasser specialist.

âWij zijn er trots op dat Team de Rooij met een Iveco de rally gaat rijdenâ, meldt Izak Schouten. Firma de Rooij gevestigd in Son heeft recentelijk een twintigtal Iveco Stralissen aan hun wagenpark toegevoegd. De Ivecoâs die enkele jaren geleden zijn aangeschaft voldoen uitstekend en gaven aanleiding voor De Rooy Transport om het Iveco park uit te breiden.

The European Road Transport Show 2007