Stadsdeel Zeeburg

Marokkaanse ouders helpen elkaar bij opvoeden

10 juni 2008
Begin maart 2008 is een groep Marokkaanse opvoedambassadeurs actief aan de slag gegaan met Opvoeden in Zeeburg. De ambassadeurs zijn zelf Marokkaanse ouders, bespreken de problemen, kiezen een concrete aanpak en ondersteunen andere Marokkaanse ouders bij het opvoeden. Een unieke aanpak die werkt: de ambassadeurs doen zelf het werk buiten de professionals om. Het stadsdeel faciliteert. Wat in maart begon met tien ambassadeurs, is uitgegroeid tot meer dan 25 ambassadeurs.

Manifestatie op 12 juni

Op donderdagavond 12 juni 2008 komen de ambassadeurs bijeen in een grote manifestatie in Panama. Zij bespreken daar hun ervaringen en vertellen wat hun concrete acties zijn voor de komende maanden. Ze hebben gekozen voor drie onderwerpen:

* Contacten met de school

* Vrijetijdsbesteding

* Positieve aandacht voor het kind

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Project Opvoeden doe je zo

Unieke aanpak die werkt

Stadsdeelwethouder Jeugd, Fatima Elatik: "De aandacht lag tot nog toe vaak bij ondersteuning en voorzieningen voor jongeren. Een bloeiende toekomst van een kind hangt echter vooral af van de opvoeding en díe verantwoordelijkheid ligt bij ouders. Talloze professionals zijn actief op het gebied van opvoeden. Maar het verbeteren van een pedagogisch klimaat in de wijk begint bij de ouders zelf."

Dit project richt zich eerst op de jeugd tot 12 jaar in de Marokkaanse

gemeenschap. Daar spelen opvoedproblemen sterk en worden deze als zodanig ook gevoeld. Met veel Amsterdamse jongeren van Marokkaanse komaf gaat het op dit moment minder goed dan de ouders zouden willen. Later breidt deze aanpak zich ook uit naar andere groepen.

Programma manifestatie

Datum: 12 juni 2008
Locatie: Panama, Oostelijke handelskade 4

19.00 - 19.30 uur:


* Ontvangst

19.30 - 21.00 uur:


* Opening door dagvoorzitter Tarik Yousif
* Welkomstwoord door Fatima Elatik (stadsdeelwethouder Jeugd)
* Welkomstwoord door Abdou el Khattabi (voorzitter Marokkaanse raad)

* Presentatie Marokkaanse opvoedambassadeurs
* Actieplan Opvoedambassadeurs + debat professionals

21.00 - 21.30 uur:


* Afsluiting met theater, hapjes en drankjes

Organisatie

Het stadsdeel heeft de eerste bijeenkomsten van ambassadeurs georganiseerd in samenwerking met de Marokkaanse Raad, Civic Zeeburg en M-Powerment.

Meer informatie

Lees meer informatie over het project 'Opvoeden doe je samen'.