Politie Limburg-Noord

Weertse jeugd en politie komen rappend tot elkaar
Datum: 12-06-2008
Tijd bericht: 09:42
Plaats: Weert

De politie in Weert organiseert op zaterdag 14 juni een spectaculair rap-event genaamd 'Beat 2 Meet'. Dit event gaat plaatsvinden van 15.00 tot 17.00 uur in het Stadspark tussen de Kasteelsingel en de Biest en de toegang is gratis. Het is de afsluiting van een unieke periode waarin 10 jongeren uit Weert nauw hebben samengewerkt met de politie. Tijdens 'Beat 2 Meet' zullen de jongeren enkele optredens verzorgen die ze samen met agenten hebben voorbereid. Ook zal die middag de populaire rapper Yes-R een optreden verzorgen.


2 Belevingswerelden treffen elkaar
Het idee van een samenwerking tussen politie en jeugd ontstond vanuit de jeugd in Weert zelf. Een 15-jarige Weertse meid gaf tijdens haar 2-daagse stage bij de politie aan dat de belevingswereld van de Weertse jongeren en politie ver uitelkaar liggen. De jongeren op straat hebben een verkeerd beeld van de politie, maar de politie ook van de jongeren. Dit moet veranderen!

De agenten in Weert waren het hier mee eens en besloten ook een stap richting de jongeren te zetten. 9 medewerkers van de politie meldden zich aan om samen met de 10 jongeren met een leeftijd tussen de 15 en 18 jaar, een event te organiseren. Dit gebeurde onder begeleiding van acteur/regisseur Jan Peeters en diversiteitbureau Domino.

De 10 jongeren, bestaande uit de twee rapgroepen 'Straatvocaten' en 'Stabiliteit', werden gekoppeld aan enkele agenten. De twee teams kregen ieder de taak om een rapnummer te schrijven met als thema: 'Een andere kijk op politie en jongeren'. Dit nummer zullen de jongeren met de agenten uitvoeren tijdens hun eigen show. Ook Yes-R, één van Nederlands populairste rappers, zal tijdens het event een spetterend optreden verzorgen.

Door muziek als centraal thema te nemen hebben de politie en de jongeren elkaar op een andere manier leren kennen. De beide partijen hebben door samen muziek te maken de persoon achter de jongere of achter de agent leren kennen.

Samen de toekomst in
Het event op 14 juni is de afsluiting van een eerste samenwerkingsperiode tussen politie en jeugd. Het politiekorps Limburg-Noord wil de komende jaren investeren in het contact met diverse groepen binnen de samenleving. Door op een andere manier met elkaar in contact te komen ontstaat er een band die een positief effect heeft op de leefbaarheid en veiligheid in de samenleving.