Gemeente Bussum

Extra aandachtspunten handhaving

De komende weken gaan de politie en de buitengewone opsporingsambtenaren (BOAs) van de gemeente extra controleren.

Het gaat om de volgende zaken.

Foutparkeren in het centrum

`s Avonds, `s nachts en op zondag wordt in het centrum vaak geparkeerd op plaatsen waar dat niet mag. Het gaat met name in de Kapelstraat, Landstraat en Havenstraat. Los van de hinder die dat voor voetgangers en fietsers oplevert, is het ook gevaarlijk. Op sommige plaatsen kunnen voertuigen van de brandweer er niet meer door als er iets aan de hand zou zijn. Het parkeren op laad- en losplaatsen hindert de bevoorrading van de winkels. Werk mee en parkeer alleen op plaatsen waar dat is toegestaan. Politie en BOA's zijn de komende tijd extra alert op fout parkeren in de kern van Bussum.

Parkeren van (te) grote voertuigen en P-terrein Bussum-zuid

Voertuigen langer dan 6 meter mogen niet worden geparkeerd binnen de bebouwde kom. Dat verbod is in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opgenomen omdat er al erg weinig parkeerplek is en om te voorkomen dat onze mooie gemeente wordt ontsierd door grote touringcars en vrachtauto's.

Voor dit soort voertuigen zijn speciale vakken gereserveerd op het parkeerterrein bij station Bussum-zuid. Vaak kunnen vrachtwagenchauffeurs hun wagen daar echter niet kwijt omdat er personenauto's staan geparkeerd. Er staat ter plaatse duidelijk aangegeven dat dit niet mag. Foutparkeerders zullen worden geverbaliseerd.

Aanhangwagens

Her en der in de gemeente treffen we geparkeerde aanhangwagens aan, meestal met een ketting vastgezet aan een boom of lantaarnpaal. De gemeente wijst er nog eens op dat aanhangwagens en dergelijke volgens de APV maximaal drie dagen op de openbare weg mogen blijven staan. Ook hier is het eerste belang zoveel mogelijk parkeerplaatsen vrij te houden voor personenauto's. Daarnaast ergeren veel mensen zich aan de vaak in slechte staat verkerende `bakken'. De eigenaren kunnen ze nu nog zelf verwijderen. Vanaf volgende week laat de gemeente dat voor hen doen waarbij de eigenaren de rekening voor wegslepen en opslag krijgen gepresenteerd.

Caravan en camper

Deze zomer met de caravan of de camper op vakantie? Dan moet er natuurlijk worden in- en uitgepakt. Denk er dan aan dat deze aanhangers ook niet langer dan 3 dagen aaneen op de openbare weg mogen worden geparkeerd! Haal caravan of camper pas te voorschijn vlak voordat u vertrekt en breng hem na de vakantie snel weer naar de opslag. Een fijne vakantie toegewenst!

Wilt u meer informatie over de extra controles? Neemt u dan contact op met het Kabinet burgemeester, telefoon (035) 692 95 87 of mail naar kabinet@bussum.nl.