KNHS


Drukke dag voor dressuurruiters
12 juni 2008
Mediatraining Hans Peter Minderhoud

ERMELO/AMSTELVEEN (KNHS) - Een mediatraining, een fysieke training en voor sommigen ook nog een selectie voor het WK Jonge Paarden. Het was een drukke dag dinsdag 11 juni voor de dressuurruiters uit het Olympisch kader.

Imke Schellekens was om acht uur s ochtends al met Hunter Douglas Voice op op het KNHS-centrum voor een training voor het WK Jonge Paarden. Hetzelfde gold voor Hans Peter Minderhoud die met Vivaldi en Johnson deelnam aan deze selectie/training. Vervolgens ging het hop in de auto naar het hypermoderne fitnesscentrum Special Sports in Amstelveen, waar de andere dressuurruiters al druk bezig waren met een fysieke training onder leiding van Ruud Jacobs. Dit was het eerste meetmoment na de fysieke testen die in januari op Sportcentrum Papendal plaatsvonden. Alle kaderleden hebben zich verbeterd zowel op het gebied van conditie, coördinatie als op spierkracht, liet teammanager Mariette Sanders weten.

Na een paar uur zweten stond het volgende onderdeel op het programma. Op stal Hof van Amstel, op een steenworp afstand gelegen, gaf KNHS-bestuurslid Maria Henneman een mediatraining. Henneman is media-adviseur en was in het verleden hoofdredacteur van Netwerk en verslaggever van het NOS-journaal. De ruiters kregen allerlei tips over de omgang met de media.Samen werden NOS-archiefbeelden van interviews met ruiters geanalyseerd. Daarna was het tijd om zelf aan het werk te gaan. Voor de camera oefenden de ruiters met verschillende situaties en om het zo echt mogelijk te maken mochten de eigen paarden van Maria even model staan als Olympisch paard.

Op de foto: Hans Peter Minderhoud voor de camera Foto: Christa van Duin