Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kleine verbeterpunten voor speelpleinen in Hillesluis

De jeugd van Hillesluis is in grote lijnen tevreden over de speelpleinen in Hillesluis. Wel zijn hier en daar meer spelattributen gewenst of meer groen.

Presentatie in commissie
Jongens uit de wijk gaven 5 juni in de deelraadscommissie Afrikaanderwijk-Hillesluis een presentatie over de uitkomsten van een jeugdschouw. Dagelijks bestuurder Robbert Baruch reageerde op de aangegeven verbeterpunten en schetste de visie van de deelgemeente.

Groningerstraat
Op het Willem van Oranjeplein is na de schouw een net geplaatst over de voetbalkooi. Het plein aan de Groningerstraat, waar een doorbraak is voorzien naar de Beijerlandselaan, krijgt een tijdelijke inrichting. Hiervoor is 130.000 euro beschikbaar van de deelgemeente, het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en de Economische Kansenzones.

Pannakooi
Gedacht wordt aan een pannakooi en een groot speelelement dat nu nog elders in de deelgemeente staat.

Geen hekken
De wens om hekken te plaatsen rond het Pantserklosplein wordt niet gedeeld door de deelgemeente, aldus Baruch. Dat zou een sfeer geven van ontoegankelijkheid. Extra ballenvangers voor het Cruyff Court zijn te prijzig en over de mogelijkheid van verlichting op die locatie moet eerst gesproken worden met omwonenden en de gebruikers van het natuurpad.`

In gesprek
Over het Polderplein is de jeugd tevreden, maar de deelgemeente niét. In overleg met de Fatih Moskee wordt gekeken of het muurtje daar kan worden verfraaid met een kunstwerk of schildering. Baruch blijft met de jeugd in gesprek over de speelpleinen in Hillesluis; voor verbeterpunten op het Stichtseplein is al geld gereserveerd.

(foto: Polderplein.)