Persberchten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 12-06-2008

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op donderdagochtend werd automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 00.55 uur werd de 18-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op de Bunschotertraat. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en hij blies op het bureau 415 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagavond werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 19.30 uur zag een oplettende burger dat twee jongens op de Wageningseberg stenen aan het gooien waren in de richting van een minikraan. De man liep naar de jongens toe maar zij renden hard weg. De getuige zette de achtervolging in en na een korte sprint kon het duo, 13 en 14 jaar uit Amersfoort, worden aangehouden. De politie werd gewaarschuwd en de jongens werden overgebracht naar het bureau. Onderzoek wees uit dat een ruit van de minikraan was vernield.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee winkeldieven aangehouden. Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie de melding dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een winkel aan het Operaplein. Agenten gingen ter plaatse maar de twee verdachten waren al verdwenen. Bleek dat twee winkeldieven door personeel waren betrapt. Vervolgens ontstond er een vechtpartij met het personeel en de twee dieven kozen het hazenpad. De tas van een van hen bleef echter achter en zo kwam de identiteit van een van hen naar boven. Het duo, twee vrouwen van 18 en 19 jaar uit Amersfoort, voelde kennelijk al nattigheid en kwamen zich zelf melden aan het bureau. Zij werden ingesloten voor verhoor.

Verdachten mishandeling minderjarige verhoord

(zie persberichten Eemland zuid d.d. 22 mei meisje mishandeld)

AMERSFOORT De politie heeft, in navolging van een eerste aanhouding op 21 mei, nog drie verdachten aangehouden en verhoord voor hun betrokkenheid bij de mishandeling van een 14-jarige Amersfoortse op het Meerkoetpad.

Op woensdag 21 mei werd het 14-jarige slachtoffer op het Meerkoetpad door een groep jongeren tot stoppen gedwongen en mishandeld. Kort na het voorval werd een 12-jarige verdachte, een inwoonster van Amersfoort aangehouden en verhoord.

Het onderzoek leidde naar het bekend worden van de identiteit van drie medeverdachten die werden aangehouden op 2 en 3 juni. Het ging hierbij om 13- en 14 jarige inwoonsters van Amersfoort en Zeist. Zij bekenden allen hun aandeel in de mishandeling. Alle verdachten zijn na het verhoor heengezonden en de ouders werden in kennis gesteld. Het onderzoek werd afgelopen vrijdag 6 juni afgerond.

Het dossier is overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Utrecht. Zij beslist over een verdere vervolging van de vier aangehouden verdachten.