Antillenhuis


Spetterende aftrap van het Wereld Kinderfestival, centraal in het geheel: Nederlandse Antillen en Aruba !

De groep jongeren-acrobaten uit Curaçao (Foto: Wereldkinderfestival / Reporters uit de West)

Woensdag 11 juni is de spetterende aftrap gegeven van het Wereld Kinderfestival in Beeld en Geluid te Hilversum. In het bijzijn van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia, liet de Antilliaanse jeugd zich van een prachtige kant zien. Film, muziek dans en spectaculaire acrobatische luchtacts. Het publiek genoot en de jonge talenten schitterden!

Speciaal voor het festival presenteerden deze unieke groepen vol zang, dans, muziek en circus hun nieuwste show. Zij zijn speciaal voor het Wereld Kinderfestival naar Nederland gekomen en zijn op de Nederlandse podia te zien! Cirque de Curaçao is een mix van kleurrijke acrobatiek, Antilliaanse ritmes en streetdance. En dit alles zwierend in de lucht, hoog op stelten of spuwend van het vuur! Tio Musica onder leiding van `Tio Ali' lieten een carrousel van Caribische muziek en dans de revue passeren. De muzikanten speelden op steelpannen, schelpen en drums. Het werd al snel een echt swingend Caribisch feestje.

Ze zijn nog te zien tot en met 22 juni in Wijkcentrum Odeon Rotterdam theater de Speeldoos te Baarn, Amsterdam Roots Festival en Stadstheater Zoetermeer. Zie www.wereldkinderfestival.nl

Niet alleen de artiesten zijn jong maar ook bij de aanwezige pers waren aanstormende talenten: de Nederlandse Teleblik reporters. Zij stelden hun vragen aan de jonge Antilliaanse artiesten maar ook aan de Gevolmachtigd Minister Comenencia. De jonge Teleblikreporters hadden zich goed voorbereid en kwamen gewapend met microfoon, vragenlijst en drie camera's het podium op om een live verslag te maken van deze feestelijke dag. Nieuwsgierig? Kijk op hyves!, www.teleblikkers.hyves.nl Ook Teleblik (de online bronnenbank voor het onderwijs ) vierde vandaag een feestje want in Teleblik kwam het 20.000ste programma en dat was.....Reporters uit de West.

In de documentaire `Reporters uit de West' van Sherman de Jesus maakt het publiek kennis met een vijftal jonge reporters uit Curaçao. De film is een prachtig document gemaakt voor en door jonge mensen, hun leven, hun wereld en hun dromen. `Reporters uit de West' is onderdeel van een lespakket wat is uitgegeven door het Wereld Kinderfestival en op vele basisscholen in Nederland wordt gebruikt. De film is te zien via het internet via www.wereldkinderfestival.nl op de site van Teleblik.

Online bronnenbank Teleblik (een initiatief van Beeld en Geluid, Kennisnet en Teleac/NOT) is in maart 2006 van start gegaan en bevat duizenden uren beeld-en geluidmateriaal, voornamelijk uit de unieke archieven van de publieke omroepen. Het gaat om historische, maar ook recente bronnen, zoals items uit het Het Klokhuis, Willem Wever, Jeugdjournaal, Schooltv, 8 uur Journaal, Tegenlicht en Andere Tijden, maar daarnaast kunnen ook oude Polygoon Journaals worden bekeken.

Voor meer informatie (