Politie Zaanstreek-waterland

Politie zoekt getuigen moord

Het slachtoffer
Neck o De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen met het onderzoek naar de dood van een man wiens lichaam op dinsdag 20 mei werd gevonden aan het Jisperdijk in Wormerland nabij de bebouwde kom van Neck.

De politie heeft ruim twintig rechercheurs vrijgemaakt voor het onderzoek. In eerste instantie dacht de politie dat het slachtoffer een man uit Liberia was.

Uit nader onderzoek bleek dat het ging om de 48-jarige Nigeriaan D.G. die woonachtig was in Amsterdam-Zuidoost. De politie heeft daar doorzoeking gedaan.

Uit het onderzoek is het vermoeden gerezen dat het slachtoffer zich in criminele kringen bewoog. Hij was betrokken bij de bedelbrieven die op grote schaal via internet worden verstuurd. In deze brieven wordt een vergoeding of beloning in het vooruitzicht gesteld, mits de ontvanger van de brief eerst zelf geld overmaakt. Het vermogen dat door middel van deze fraude wordt vergaard werd mogelijk geïnvesteerd in verdovende middelen.

G. bleek internationaal actief en reisde veel.

De man is door middel van een vuurwapen om het leven gebracht. Het vermoeden bestaat dat zijn dood het gevolg is van een afrekening. De man is gevonden langs de Jipserdijk tussen Neck en Jisp. Deze dijk wordt in de ochtenduren vaak gebruikt door forenzen. Alle bewoners in de omgeving en de mensen die regelmatig langs deze dijk rijden zijn door de politie benaderd en zo mogelijk als getuige gehoord.

De recherche blijft op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de man en met name over zijn activiteiten gedurende de dagen vóór zijn dood. Er kan gebeld worden met het onderzoeksteam van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
* Naar boven

Laatst gewijzigd 12-06-2008 16:40 | © Regio Zaanstreek-Waterland | Privacy |
Selecteer een korps:

Zoek op kaart/postcode
Amsterdam-Amstelland
Brabant Zuid-Oost
Brabant-Noord
Drenthe
Flevoland
Fryslân
Gelderland-Midden
Gelderland-Zuid
Gooi en Vechtstreek
Groningen
Haaglanden
Hollands Midden
IJsselland
Kennemerland
KLPD
Limburg-Noord
Limburg-Zuid
Midden en West Brabant
Noord- en Oost-Gelderland
Noord-Holland Noord
Rotterdam-Rijnmond
Twente
Utrecht
Zaanstreek-Waterland
Zeeland
Zuid-Holland-Zuid
Overige politieorganisaties