Gemeente Utrecht

Gezamenlijk persbericht van gemeente Utrecht en woningcorporaties Portaal, Mitros en Bo-Ex

Bijzondere samenwerking moskeeën, gemeente en corporaties voor gebiedsplan Overvecht de Gagel

De Omar el Faruq Moskee staat vrijdag en zaterdag in het teken van het gebiedsplan Overvecht de Gagel. Na het gebed geven gemeentebestuurders en corporatiedirecteuren, samen met de Imam, informatie aan bezoekers van de moskee over het gebiedsplan Overvecht de Gagel. Ze gaan ook in op vragen. Bovendien willen ze graag horen hoe de aanwezigen denken over de toekomst van de wijk en over het gebiedsplan. Deze bijeenkomsten vormen het slot van een intensief voorlichtings- en inspraaktraject aan niet-Westerse buurtbewoners. Naast bijeenkomsten in de moskeeën zijn speciale middagen georganiseerd en worden ongeveer 250 bewoners thuis bezocht.

In het najaar van 2007 hebben ongeveer vijfhonderd bewoners een mening gegeven op het gebiedsplan, of zijn met aanvullende ideeën gekomen. Bewoners kunnen tot en met 17 juni a.s. een inspraakreactie geven. Tot nu toe blijkt dat met name de niet-Westerse buurtbewoners moeilijk worden bereikt en dat zij nauwelijks naar de inloop- en inspraakbijeenkomsten komen. Met gemeente en corporaties is afgesproken dat de moskeeën, ondersteund door Onderzoeksbureau Labyrinth, voorlichting geven aan hun bezoekers. Voor de bijeenkomsten in de Omar el Faruq Moskee zijn ook buurtbewoners uitgenodigd die normaliter naar de Anwar E Quba Moskee en de Oranje Horizon (Turkse Moskee) gaan.

Noot voor de pers:
De bijeenkomst in Omar el Faruq Moskee (Arnodreef 51, bij station Overvecht) is op vrijdagmiddag 13 juni van 14.30 tot ongeveer 15.30 uur. Naast een algemene bijeenkomst in de moskee krijgen bezoekers individuele informatie en kunnen ze hun mening geven in een tent naast de moskee.

Dit persbericht is tevens een uitnodiging om deze bijeenkomst bij te wonen. Wel willen we vooraf afspraken maken over het maken van beeldmateriaal. U kunt hiervoor contact opnemen met gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling, Monique van Hezewijk, 030 - 286 75 88 of 06- 16 27 32 30. De moskee wil graag dat bezoekers hun armen en benen bedekt kleden.
De zaterdagmiddag begint om 12.00 uur en is alleen voor vrouwen. Deze middag mogen er geen foto's of filmopnames worden gemaakt.

Voor meer informatie kunt u zich ook wenden tot Monique van Hezewijk of Jan Roncken, namens de corporaties, 06 - 51 12 69 82.