PvdA Rotterdam

Vreewijk: Wordt vervolgd...

Vandaag werd het punt Vreewijk van de agenda van de gemeenteraad afgevoerd. Het debat dat door de SP en Leefbaar Rotterdam was aangevraagd werd door alle coalitiepartijen en de voorzitter van de gemeenteraad afgeraden. De aanvraag werd uiteindelijk niet gesteund door een meerderheid van de Raad.
Duco Hoogland (PvdA-gemeenteraadslid): "Het was sowieso een inhoudsloos debat geworden, het TNO-rapport over de bouwkundige staat van de huizen is nu nog niet openbaar. Nu ben ik de laatste die over regeltjes zal gaan zeuren, maar dit klopte echt procedureel van geen kanten."
Vreewijk is echter, op initiatief van de PvdA, niet van de politieke agenda verdwenen. Volgende week donderdag wordt er over gedebatteerd in de gemeenteraad.

Ronald Plasterk, de minister van Cultuur, heeft onlangs tijdens een bezoek aan Vreewijk aangegeven dat het een beschermd stadsgezicht moet worden. Hoogland: "Gelukkig maar want het is een práchtige wijk. Met het rapport van TNO weten we tenminste waar we het precies over moeten hebben. Dan pas kunnen we bekijken hoe we het beste het karakter van de wijk kunnen behouden en hoe we de mensen daar mooi en betaalbaar laten wonen."

Vreewijk wordt dus vervolgd...

Duco Hoogland heeft samen met PvdA Tweede Kamerlid Chantal Gill'ard de wijk Vreewijk geadopteerd.