Ingezonden persbericht


Persuitnodiging - 2 juni 2008

Persbijeenkomst Frisian Solar Challenge

Nog een kleine maand en dan is het zover! De tweede editie van de Frisian Solar Challenge gaat dan van start. Een kleine vijftig zonneboten varen vanaf 22 juni langs de Friese elf steden. Een bijzonder evenement. Over de hele wereld hebben studenten en bedrijven het afgelopen jaar gebouwd aan hun boot, die vaart op zonne-energie. Om u te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom de race, nodigen we u uit voor een persconferentie op donderdag 12 juni, om 10.00 uur in restaurant de Koperen Tuin in Leeuwarden.

Aanwezig zijn wedstrijdleider Jan Kooistra en voorzitter van het bestuur Siem Jansen. Jan Kooistra zal duidelijk maken dat het geen gemakkelijke race wordt. De wedstrijdregels zijn aangescherpt en de deelnemers moeten zich aan veiligheidsvoorwaarden houden. Ook moet er gekluund worden. Siem Jansen legt uit wat er allemaal bij komt kijken om zo'n omvatte nd evenement te organiseren. Daarnaast zijn enkele teams aanwezig die u alles kunnen vertellen over hun zelfgebouwde boot. Ook voeren zij een aantal testvaarten uit. Dennis Carton brengt u op de hoogte van het vernieuwende track&trace systeem dat gebruikt zal worden om de wedstrijd live te volgen.

We hopen u allen te ontvangen op 12 juni. De Koperen Tuin is te vinden in stadspark 'De Prinsentuin' aan de Groeneweg, in het centrum van Leeuwarden. Gelegenheid tot parkeren is aan de Groeneweg zelf, of in de parkeergarage "Hoeksterend" aan het einde van de Groeneweg rechts.

-------------------------------------------------

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht