Persbericht

Double-Take® Software biedt uitgebreide productlijn voor Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V

Brussel, 12 juni 2008 Double-Take® Software (NASDAQ: DBTK) introduceert tijdens de Microsoft Tech"Ed conferentie zijn beschermings-, beschikbaarheids, en migratie-oplossingen voor Windows Server 2008 Hyper-V. Deze ondersteuning omvat volledige real-time physical-to-virtual (P2V) systeem replicatie voor migratie en failover, en virtual-to-virtual (V2V) replicatie en failover voor een maximale uptime. Double-Take Software brengt een versie uit van zijn software die specifiek ontworpen is voor Windows Server 2008 Hyper-V. Hierdoor kunnen IT-beheerders gemakkelijk tussen Hyper-V hosts en V2V constant volledige virtuele machines repliceren en overzetten voor disaster recovery en remote-beschikbaarheid.

Double-Take Software voegt eveneens Hyper-V toe aan zijn bestaande P2V-beschermings- en migratie-oplossingen zoals de Double-Take Virtual Recovery Assistant. Het bedrijf vergroot zijn lijn met oplossingen door de Hyper-V compatibiliteit toe te voegen aan zijn GeoCluster®-product. Dit biedt extra mogelijkheden voor Microsoft failover clustering. Deze functionaliteit breidt de Quick Migration mogelijkheden uit van Windows Server 2008 Hyper-V. Hierdoor kunnen beheerders niet enkel virtuele machines migreren van de ene host naar de andere host, maar ook van de ene locatie naar een andere remote-locatie. Zo wordt het risico van een single point of failure verkleind.

Steeds meer klanten schaffen Windows Server 2008 Hyper-V aan. We willen hen erop wijzen dat Double-Take Software de tools biedt die ze nodig hebben voor een succesvolle migratie en voor de bescherming van hun op Hyper-V gebaseerde virtuele infrastructuur , zegt Dave Demlow, CTO bij Double-Take Software.

Organisaties die Hyper-V aanschaffen voor hun virtuele infrastructuur hebben oplossingen voor gegevensbescherming nodig die hen verzekeren van dezelfde zakelijke weerbaarheid als in hun fysieke omgevingen. Double-Take Software s kosteneffectieve recovery-platform vermindert downtime en gegevensverlies en verzekert toegankelijkheid van gegevens , zegt Lauren Whitehouse, analist bij de Enterprise Strategy Group.

Whitehouse citeert een recent rapport van de Enterprise Strategy Group. Ze onderstreept dat een analyse van verkoopvoorkeuren onder mensen die van plan zijn virtualisatie aan te schaffen aantoont dat, onder gebruikers van server virtualisatie, Microsoft de voorkeur heeft. Van de respondenten zegt 69 procent dat zij een Microsoft-oplossing evalueren of overdenken. *

Double-Take Software werkt al lange tijd met Microsoft om innovatieve data replicatie en failover-oplossingen te ontwikkelen. Het uitbreiden van zijn productlijn met Windows Server 2008 Hyper-V is de logische volgende stap in de samenwerking. Hierdoor kan het bedrijf nog beter inspelen op de wensen van de consument. Double-Take Software verwacht deze uitbreiding kort na het uitbrengen van Windows Server 2008 Hyper-V op de markt te brengen.

Met Windows Server 2008 Hyper-V kunnen IT-organisaties kosteneffectiever voor virtualisatie kiezen, hun inzet verbeteren en infrastructuur optimaliseren. Daarnaast kunnen zij snel nieuwe servers inzetten die systeem-management tools gebruiken voor zowel fysieke- als gevirtualiseerde omgevingen , zegt Zane Adam, senior director virtualisation strategy bij Microsoft Corp. Double Take Software biedt toonaangevende op software gebaseerde real-time replicatie en failover producten. Onze samenwerking zorgt dat wederzijdse klanten volledige toegang hebben tot innovatieve technologie om de veranderende behoeften van hun IT-infrastuctuur te beheren.

Kijk voor meer informatie over Double-Take Software s oplossingen voor Hyper-V op: http://www.doubletake.com


* Bron: ESG Research Report: The Impact of Server Virtualisation on Storage, December 2007

(512 woorden)