Ingezonden persbericht


Groot wintersport onderzoek 2008

Holidot.com heeft afgelopen maand het groot wintersport-onderzoek 2008 laten uitvoeren.

Onderstaand vindt u de belangrijkste conclusies:

61% van de Nederlanders is wel eens op wintersport geweest. 39% niet. " Het online boeken wordt steeds populairder" aldus Manon Kuipers. Maar liefst 78% van de respondenten boekt de vakantie tegenwoordig online. Voor het online boeken is vooral de prijs belangrijk. Maar liefst 75% vond dit heel belangrijk. 54% vond het aanbod heel belangrijk, 51% de overzichtelijkheid vd website, 29% het gemak bij het boeken en slcchts 7% vond bekendheid met de aanbieder belangrijk. Manon Kuipers, Marketing Manager bij Holidot.com: "Er kan worden geconcludeerd dat de klantloyaliteit tegenwoordig zeer laag is".

De wintersport wordt vaak vroegtijdig geboekt. 23% boekt 2 maanden van te voren, 22% 3 maanden van te voren, 14% 4 maanden van te voren, 14% 1 maand van te voren en 9% maar liefst 6 maand of meer van te voren.

Februari is de meest populaire wintersport maand (49%), gevolgd door maart (18%), januari en december (17%) en april 2%. De gebiedskeuze wordt met name bepaald door de sneeuwzekerheid. Dat vindt 61% zeer belangrijk. 23% vindt de lengte van de pistes heel belangrijk en 14% de apres ski mogelijkheden.

De meeste mensen verblijven tijdens de wintersport in een appartement (49%), 29% in een chalet, 11% in een hotel, 8% in een pension en 3% in een bed&breakfast.

De populairste wintersportlanden zijn momenteel Oostenrijk (55%), Frankrijk (19%), Tsjechie (7%), Zwitserland (7%) en Italie (6%). 76% van de mensen gaat met de auto op wintersport, 15% met de bus, 4% met het vliegtuig en 4% met de trein. De meeste mensen gaan met vrienden op wintersport (46%), 37% met het gezin en 14% met de partner.

Holidot.com is een initiatief van Jan-Peter Cruiming en Anne de Vries, oprichters van de Nationale Vacaturebank.nl. Dit jonge en dynamische internetbedrijf heeft een vernieuwende kijk op online hotel- en vakantieboekingen. Bezoekers kunnen accommodatie, prijzen en producten vergelijken vanuit een onafhankelijke bron. Particulieren kunnen gratis hun vakantiewoning of bed & breakfast aanbieden op Holidot.com. Zakelijke aanbieders betalen een commisiebedrag per boeking. Aan het eind van dit jaar zullen er meer dan 500.000 hotels, 200.000 vakantiewoningen, 50.000 campings en 50.000 bed & breakfasts te boeken zijn. Hiermee heeft Holidot.com het grootste en meest gevarieerde aanbod van hotels en vakanties van Europa.

----------