Ingezonden persbericht


Rechter veroordeelt handelen Wellnomics inzake WorkPace

Begin mei begon de firma Wellnomics mogelijk u en andere relaties van ErgoDirect te benaderen per post en via email inzake de verkoop en ondersteuning van WorkPace. Volgens ErgoDirect was dit een onrechtmatige handelswijze, waarover wij (een deel van) onze klanten tussentijds ook hebben geïnformeerd. Na dit in kortgeding op 23 mei te hebben voorgelegd aan de rechter heeft deze op vrijdag 6 juni jl. in kortgeding geoordeeld dat Wellnomics op dezelfde wijze als voorheen, dus uitsluitend door middel van tussenkomst van ErgoDirect, klanten van ErgoDirect dient te beleveren en te ondersteunen.

Het vonnis stemt ons tevreden daar de vorderingen van ErgoDirect zijn toegewezen wat er op neerkomt dat ErgoDirect dezelfde positie naar haar relaties en klanten behoudt en Wellnomics de klant niet langer mag benaderen. Indien u de afgelopen dagen (na het vonnis van 6 juni) bent benaderd, danwel dit in de komende dagen wordt, stellen wij het dan ook zeer op prijs dat u ErgoDirect hierover informeert.

De rechter heeft in haar vonnis beslist dat zowel levering als ondersteuning van WorkPace gedurende geruime tijd uitsluitend via ErgoDirect mag plaatsvinden en Wellnomics, zonder toestemming van ErgoDirect, geen producten of onderhoud mag leveren en/of overeenkomsten mag aangaan, danwel enig zakelijk contact mag onderhouden met de relaties/klanten van ErgoDirect.

Misbruik gegevens
We hebben helaas moeten constateren dat er in deze daarnaast sprake was van onrechtmatig gebruik van uw relatiegegevens, door ErgoDirect louter voor administratiedoeleinden in het verleden aan Wellnomics beschikbaar gesteld. ErgoDirect heeft hier Wellnomics op geen enkele wijze in het verleden toestemming voor gegeven en zal ook hierop in de bodemprocedure gepaste maatregelen nemen.

Ik en mijn collega s vinden het meer dan uitermate vervelend dat u de afgelopen periode mogelijk door Wellnomics in verlegenheid werd gebracht en op een agressieve wijze onjuist bent geïnformeerd. Voor de nabije toekomst zal ErgoDirect daarom, samen met u, zorg dragen dat uw langdurige relatie met ErgoDirect niet geschaad wordt door het handelen van Wellnomics in de afgelopen periode.

Informeren
Wij stellen de relatie met u meer dan op prijs. Als u aanvullende vragen heeft verzoek ik u vriendelijk niet te twijfelen en contact op te nemen met ondergetekende. Bent of wordt u na de uitspraak van 6 juni alsnog benaderd door Wellnomics zouden wij het zeer op prijs stellen dat u ons hierover informeert.

Hoogachtend,

John van Hooft
Directeur / Ergonomic Software Expert

ErgoDirect BV
for Healthy Office Work

Palmpolstraat 27
1327 CB Almere
T +31 (0)36 547 24 40
M +31 (0)6 5420 3610
F +31 (0)36 547 24 44