Gemeente Soest

Sportconferentie

Datum: 04/06/2008

Sportconferentie over de nieuwe sportnota

12 juni 2008, 19.30 uur gemeentehuis

Op donderdag 12 juni organiseert de gemeente een sportconferentie in het kader van de nieuwe sportnota waar momenteel aan wordt gewerkt. Inwoners van Soest, verenigingen en iedereen die graag sport of belang hecht aan het lokale sportbeleid is van harte welkom om de conferentie bij te wonen.

Tijdens deze avond kunnen vertegenwoordigers van het veld, geĂŻnteresseerde inwoners en raadsleden van gedachten wisselen over het gevoerde en toekomstig te voeren sportbeleid.

Sport heeft een belangrijke maatschappelijke waarde. Het heeft positieve effecten op de gezondheid en kan een bindende factor zijn in onze lokale samenleving. Daarom zijn de afgelopen jaren in onze gemeente diverse activiteiten georganiseerd om inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen.

Het huidige sportbeleid van de gemeente is gebaseerd op een beleidsnota uit 1999. De samenleving heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Het is daarom tijd om het huidige sportbeleid eens tegen het licht te houden en daar waar nodig nieuw sportbeleid voor de komende jaren te formuleren.

Als gemeente vinden wij het belangrijk dat het beleid aansluit op de wensen en behoeften in de samenleving en op relevante ontwikkelingen.

Wat vindt men van het huidige sportbeleid en wat zou er in de toekomst beter kunnen?
Waar hebben de sporters en sportaanbieders behoefte aan?

Deze vragen en andere aspecten van het sportbeleid komen op 12 juni a.s. aan de orde. De conferentie wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. De avond begint om 19.30 uur.

Voor deze avond is een notitie opgesteld die als basis dient voor het gesprek.

De notitie kunt u downloaden: U kunt dit bestand openen met de Acrobat Reader. Nota Sportbeleid 2009-2012

.

Zie het origineel