Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EERSTE ETAPPE VERREDEN; 2DE PLEK STACEY


12 juni 2008, De eerste editie van de Trans Orientale Rally is vandaag begonnen. Vanochtend omstreeks 8.00 uur - iets later dan gepland - kreeg bij de race trucks equipe Hans Stacey als eerste het startsein in Sint Petersburg.

De afstanden tijdens liegen er niet om; op deze eerste dag werd er in totaal al 834 km verreden, waarvan 71 km een special was. In de dagelijkse specials (ofwel proeven) worden de tijden van de deelnemers geklokt. Dit resulteerde vandaag in een tweede plek voor het MAN Rally Team. Equipe Stacey (met Gotlib en der Kinderen) finishte vlak na landgenoot de Rooij. Kabirov (Kamaz) klokte enkele seconden na Stacey en werd dus derde. De tweede plaats voor Stacey betekent logischerwijs op deze eerste dag ook een keurige tweede plaats in het algemeen klassement. Geen slecht begin dus voor MAN With a Mission. De verdere uitslag van vandaag:


1. de Rooij 51'18"


2. Stacey 52'48"


3. Kabirov 52'54"


4. Chagin 54'15"


5. Duisters 56'34"


6. Bekx 57'09"


7. Echter 59'33"

29. Mekthiev 1h52'33"

Alle deelnemers zijn de dag geëindigd Alle deelnemers zijn de dag geëindigd in Rogachevo, vanwaar ze morgenvroeg ook weer zullen vertrekken voor de tweede etappe. Van de 736 km die morgen in totaal worden afgelegd zullen er 93 special zijn. Het team zal het pure Russische landschap ervaren, met veel naaldbomen en ruwe berken. De special wordt verreden op een militair terrein in de buurt van Mijni.

Nieuwe rally, nieuwe website. Speciaal om alle fans en geïnteresseerden nog beter op de hoogte te houden is de website van het MAN Rally Team 'MAN With a Mission 2' compleet vernieuwd en verbeterd. De laatste foto's en nieuwtjes omtrent het team zijn te vinden op www.manrallyteam.com en www.manwithamission2.com.

Noot voor redacties (

Ingezonden persbericht