AutoRai

Nederlandse Kirsten Pieters (11 jaar) draagt officiële wedstrijdbal voor EK-wedstrijd Nederland-Frankrijk

(6/11/2008)
Als officiële sponsor van Euro 2008 levert Kia niet alleen de auto's waarmee officials rond de wedstrijden worden vervoerd, maar mag Kia ook - als enige sponsor - voor alle wedstrijden de officiële drager van de wedstrijdbal uitnodigen. In totaal zijn er 31 officiële baldragers tijdens het toernooi. Aanstaande vrijdag is het de beurt aan de 11-jarige Kirsten Pieters uit Bilthoven.

Voor het oog van een miljoenenpubliek zal zij voor aanvang van de wedstijd Nederland-Frankrijk de wedstrijdbal aan de scheidsrechter overhandigen. Alle deelnemende landen leveren gedurende het gehele toernooi tensminste één keer een officiële baldrager aan.

In mei gaf Kirsten zich via de internetsite van Kia Nederland, www.kia.nl, op om een officiële baldrager te worden. Groot was dan ook haar verrassing toen Kia belde met de mededeling dat zij was uitgekozen als officiële drager van de westrijdbal voor de wedstrijd Nederland -Frankrijk op 13 juni in Bern. Afgelopen zaterdag heeft ze haar prijs in ontvangst mogen nemen bij de Kia-dealer in de Bilt. âNatuurlijk vind ik het hartstikke leuk dat ik de bal aan de scheidsrechter mag geven, maar ik geloof dat mijn vader nog blijer is, want hij mag mee. En als ik de kans krijg zal ik Edwin van de Sar nog snel even succes wensen,â aldus de jeugdige prijswinnares. Kirsten en haar vader, die sinds kort de gelukkige eigenaar is van een nieuwe Kia Sportage, vertrekken donderdag al naar Bern om zich in het Nederlandse feestgedruis op het grote plein te storten. âEn op vrijdag moet ik naar de organisatie want ze zullen mij van alles vertellen wat ik moet doen. En wat ik niet mag doen. Daar krijg ik ook een speciaal tenue. Dat mag ik houden,â zegt Kirsten.

Nog een Nederlandse baldrager
Op 20 juni zal Coen Freriks uit Drunen voor aanvang van de kwartfinale in Wenen de wedstrijdbal aan de scheidsrechter overhandigen.