Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 12 juni


* INBREKER OVERLOPEN
SCHIEDAM - Een 24-jarige oplettende buurtbewoner heeft woensdagavond een inbreker overlopen. De man die rond half twaalf een hoop lawaai hoorde in een steeg in de omgeving van de Sint Liduinastraat, ging naar buiten kwam in de steeg een jongeman tegen die een groot plasmascherm in zijn handen had. Na de vraag hoe hij aan dat scherm kwam hield de inbreker een verhaal dat hij uit een woning kwam. Daar de melder dit niet geloofde stelde hij de man voor de keus om het scherm te laten staan. Dit deed deman en ging ervandoor. Direct werd de politie gealarmeerd die na onderzoek een woning inbraak aantrof in een woning aan de Sint Liduinastraat. De recherche van district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in naar de inbreker(s).


* RUITEN POLITIEBUREAU HOEK VAN HOLLAND VERNIELD

WATERWEG-NOORD / HOEK VAN HOLLAND - In de nacht van woensdag 11 juni op donderdag 12 juni zijn drie ruiten van het politiebureau aan de Planciushof in Hoek van Holland ingegooid. In twee ruiten is een gat ontstaan en in de derde ruit een grote ster. De politie stelt een nader onderzoek in.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING OUDERS

MATHENESSE - De politie van district West heeft in de nacht van woensdag op donderdag 26-jarige man aangehouden omdat hij zijn ouders had geslagen. De ouders hadden een opmerking gemaakt over een bekeuring die hun zoon had gekregen. Hierop werd de jongen zo boos dat hij met stoelen ging gooien en zijn ouders sloeg. Gealarmeerde politieagenten hebben de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* BRAND IN PORTIEKWONING
In een portiekwoning aan de Engelsestraat brak in de nacht van woensdag op donderdag rond kwart over vijf brand uit. De gealarmeerde brandweer bestreed te brand en ontruimde uit voorzorg de belendende percelen. Drie bewoners zijn naar het Vlietlandziekenhuis overgebracht in verband met ademhalingsproblemen. Na behandeling konden zij huiswaarts. De brand was vermoedelijk ontstaan in de kleder van het portiek. alle woningen liepen rookschade op.


* MAN VALT VAN STIJGER
CENTRUM - Woensdagochtend rond half acht is een 27-jarige man uit Dordrecht gewond geraakt nadat hij van een stijger viel. De man was aan het werk in een in aanbouw zijnde tunnel aan de Conradstraat, toen hij door nog onbekende oorzaak van een anderhalve meter hoge stijger viel. Hij viel plat op zijn buik en klaagde over pijn in zijn rug. Met een kraan werd de man uit de tunnel getakeld, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht. De arbeidsinspectie doet onderzoek.


* POLITIE HOUDT MAN MET MES AAN
OUDE NOORDEN / ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft woensdagavond omstreeks half twaalf een 27-jarige man uit Schiedam aangehouden. De verdachte liep met een mes op het Noordplein. Een oplettende getuige waarschuwde de politie. Agenten hielden de man aan en brachten hem over naar politiebureau. Het mes werd in beslag genomen. De politie gaf de Schiedammer een proces verbaal.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR POGING DIEFSTAL SCOOTER

SCHIEBROEK / ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft woensdagmiddag rond kwart voor drie op de Peppelweg twee jongens van 14 en 15 jaar uit Rotterdam aangehouden. De jonge verdachten probeerden een scooter uit een tuin van een woning aan de Crocusstraat te stelen. Toen zij werden betrapt door de buurvrouw renden de jongens, zonder scooter, weg in de richting van het Lariksplein. Gewaarschuwde politiemedewerkers stelden onmiddelijk een onderzoek in de omgeving in en hielden de Rotterdammers aan op de Peppelweg. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De politie stelde de ouders van de verdachten op de hoogte.


* POLITIE ONDERZOEKT GEVAL VAN OPLICHTING

SCHIEBROEK / ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt een babbeltruc die dinsdagochtend 10 juni plaatsvond op de Larikslaan. Rond elf uur belde een man aan bij een 80-jarige vrouw uit Rotterdam met het verhaal of hij de druk van het water in de keuken mocht controleren. Voordat de vrouw iets kon doen stond hij in de keuken. Vervolgens kwam ook een tweede man binnen. Beide mannen hielden de oude dame voor dat als er geen controle plaats zou vinden het erg gevaarlijk zou kunnen worden. Tevens vroegen zij of er mogelijke kostbaarheden of geld in haar huis aanwezig waren. Hierop liet de Rotterdamse haar portemonnee en giropas zien. Vervolgens wilden de mannen haar pincode weten. Zij verklaarden dat dit voor de gemeente makkelijk zou zijn voor eventuele schade. Nadat het slachtoffer het in eerste instantie niet gaf stelden de mannen voor om haar pincode op een telefoon in te toetsen. Nadat zij dit had gedaan vertrokken de mannen. Op woensdagochtend kwam de gedupeerde er achter dat haar pinpas uit haar portemonnee was weggenomen. Later bleek dat er 600 euro met haar pas was opgenomen. Vermoedelijk is de vrouw bij het laten zien van haar portemonnee afgeleid, waardoor haar pas werd weggenomen. De 80-jarige vrouw heeft aangifte gedaan op het politiebureau. De politie onderzoekt de oplichting. De politie waarschuwt mensen ervoor nooit een bankpas of pincode af te geven. Vraag meteropnemers altijd naar hun legitimatie en identiteitsbewijs en controleer deze goed. Ook bankmedewerkers komen nooit aan de deur of nemen contact op om een pincode te vragen. Is uw pinpas weggenomen, laat deze direct blokkeren.


* AGRESSIEVE WINKELDIEF AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In een supermarkt in de Centrumpassage is woensdagavond een agressieve dief aangehouden. De 55-jarige man uit Drachten had in de winkel verpakkingen van verschillende etenswaren geopend, en was van sommige gaan eten. Een beveiligingsmedewerker van de winkel sprak de man aan en bood hem de mogelijkheid om de etenswaren te betalen. De man, die teveel gedronken had, reageerde hierop direct agressief en weigerde alle medewerking. Ook bedreigde hij de beveiliger. Dit alles gebeurde voor de kassa. Gealarmeerde politieagenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hier is hij ter ontnuchtering ingesloten.


* POLITIE HOUDT 15-JARIG MEISJE AAN VOOR MISHANDELING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft woensdagavond rond negen uur een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel aangehouden voor mishandeling van een 17-jarig meisje uit Rotterdam. Rond acht uur 's avonds liep een 17-jarige meisje uit Rotterdam met haar vriendin in een parkje nabij het Reviusrondeel. Vervolgens kwamen zij het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel tegen. De vriendin van de Rotterdamse had eerder ruzie met haar gehad. Toen de 17-jarige Rotterdamse de ruzie wilde uitpraten ontstond een woordenwisseling. Hierop werd zij door de verdachte uit Capelle aan den IJssel met een kettingslot op haar mond geslagen. Zij liep daarbij een wond aan haar mond op en brak twee tanden. Toen de Rotterdamse omstreeks negen uur 's avonds aangifte deed op het politiebureau, verscheen ook de verdachte om aangifte te doen. Na onderzoek hield de politie het 15-jarige meisje uit Capelle aan den IJssel aan voor mishandeling. Politiemensen onderzoeken de toedracht.


* VERKEERSCONTROLE
ZEVENKAMP - De politie van district Oost heeft woensdag op de Zevenkampse Ring een verkeerscontrole gehouden. Aan de controle werkte ook de Douane, de Rijksbelasting en Gemeentewerken Rotterdam mee. In totaal werden 100 voertuigen gecontroleerd. 28 personen kregen een bekeuring voor onder andere het niet kunnen tonen van het rijbewijs, rijden zonder rijbewijs, algehele staat van het voertuig, en mobiel bellen. Twee personen werden aangehouden: voor belediging en voor rijden met een ingevorderd rijbewijs. Ook werden er drie voertuigen in beslag genomen en openstaande boetes geind.


* BRAND IN GEBOUW POLITIEACADEMIE
ROTTERDAM-OOST - Woensdagmiddag om ongeveer half drie is brand onstaan in één van de bijgebouwen van de politieacademie aan de Koperstraat. In het pand is de schietbaan gevestigd. De brand werd ontdekt door de docenten en daarop is het pand ontruimd. Ook het hoofdgebouw is uit voorzorg ontruimd vanwege de grote rookontwikkeling. Na ongeveer 3 uur was het 'brand meester' en konden de ruim 300 cursisten het pand weer in. Het gebouw waar de daadwerkelijke brand plaatsvond is tijdelijk onbruikbaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend, dat zal onderzoek moeten uitwijzen.


* TWEE FIETSENHELERS AANGEHOUDEN
VREEWIJK/KOP VAN ZUID - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft woensdag twee fietsenhelers aangehouden. Op de Posthumalaan zagen surveillerende agenten woensdagmiddag een man fietsen op een fiets zonder slot. Na controle bleek dat de fiets gestolen was. De 19-jarige Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De rechtmatige eigenaar ervan op de hoogte gebracht dat zijn fiets weer terecht is. Op de Dreef hielden politieagenten een fietser staande, die op de stoep fietste. Ook controleerde zij de fiets, omdat deze geen slot had. De fiets bleek in 2007 gestolen te zijn. Hierop is de 17-jarige Rotterdammer aangehouden.


* JONGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD - De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf jongeren aangehouden omdat zij de ruiten van een pand aan de Oranjeboomstraat hadden ingegooid. Gealarmeerde politieagenten hielden de vernielers, vier jongens van 15, 16 en 17 jaar en een meisje van 15 jaar, op de Vuurplaat aan. Na onderzoek bleek dat twee van de jongeren de vernielingen hadden gepleegd; zij zijn ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De overige drie jongeren mochten na verhoor weer naar huis.


* JONGEN SLAAT BROER
HILLESLUIS - In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie van district Feijenoord-Ridderster de melding dat er op de Beijerlandselaan een bebloede man op straat zat. Politieagenten troffen een jongen aan met een hoofdwond. Hij vertelde dat zijn broer hem op zijn hoofd geslagen had. Hierna raakte hij buiten bewustzijn en is hij naar het ziekenhuis gebracht. Politieagenten hielden de broer, een 17-jarige jongen, aan en brachten hem over naar een politiebureau.

CONTROLE VERVOER GEVAARLIJKE STOFFEN
Om de veiligheid op de weg te vergroten hielden politieagenten van de Zeehavenpolitie en het KLPD maandag een controle vervoer gevaarlijke stoffen. Tussen negen en drie uur zijn 33 voertuigen gecontroleerd. Acht bestuurders kregen een proces-verbaal voor geen of onjuiste vervoersdocumenten, het niet hebben van een signaallamp en/of oogspoelfles, het verliezen van vloeistof uit de auto, te lang achter het stuur zitten en het hebben van te weinig bluspoeder. Eén bestuurder had niet de juiste etiketten aangebracht en kreeg daarvoor na overleg met het Openbaar Ministerie 1100 euro boete.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
Naar aanleiding van een melding van huiselijk geweld stelden politieagenten een onderzoek in in een woning aan het Zuidplein. Hier troffen zij een 26-jarige Rotterdamse vrouw die door haar man ernstig was mishandeld. De man een 40-jarige Rotterdammer is aangehouden. De vrouw en haar kinderen is hulp aangeboden.


* CONTROLE BIJZONDERE WETTEN GEHOUDEN
OUD-CHARLOIS - Om de veiligheid in de horecagelegenheden te verhogen hielden politieagenten van district Zuid woensdagmiddag en -avond een horecacontrole. In totaal zijn 38 horecagelegenheden gecontroleerd. Twee zaken zijn direct gesloten omdat er bij de één geen geldige exploitatievergunning aanwezig was en bij de andere geen personen aanwezig waren die op de vergunning vermeld staan. Verder zijn enkele kleine ongeregeldheden geconstateerd. Hiervoor is gewaarschuwd en kregen de ondernemers de mogelijkheid om dit in orde te brengen. Op een later tijdstip wordt een nacontrole gehouden.


* BROODDIEF AANGEHOUDEN
RHOON - Een 33-jarige Rotterdammer is woensdagmiddag rond vier uur aangehouden nadat hij een brood uit een fietsmandje had gestolen. Een vrouw die zojuist brood had gekocht en dit in haar fietsmandje had liggen zag, toen zij even post bezorgde bij een woning aan de Stationsweg, dat de man haar brood meenam. Hierop belde de vrouw haar man de de brooddief tegen kwam. Hij sprak de man aan waarop hij het brood dat hij nog in zijn handen had teruggaf. Toen de 50-jarige echtgenoot vervolgens de man wilde aanhouden trapte deze de man in zijn buik. Twee voorbijgangers die een en ander zagen gebeuren achtervolgden de verdachte en waarschuwden de politie die de brooddief aanhielden.
De man is ingesloten voor nader verhoor.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE; 11 BEKEURINGEN

ROTTERDAM-ZUID / BARENDRECHT - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijke ongelukken onder invloed van alcohol terug te dringen hield de politie in de nacht van vrijdag 6 juni op zaterdag 7 juni tussen zes en twee uur op de Dierensteinweg in Barendrecht een alcoholcontrole. In totaal hebben 1070 bestuurders geblazen. In 11 gevallen stelde politiepersoneel een overtreding vast. Zij kregen een proces verbaal.


* SNELHEIDSCONTROLES GEHOUDEN
STELLENDAM/ACHTHUZEN - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijk ongelukken terug te dringen hield de politie van district De Eilanden een snelheidscontrole op de Rijkswegen N57 en N59. De controles vonden dinsdag en woensdag jl. plaats. OP de N57 zijn 1654 automobilisten gecontroleerd. 19 van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km/uur. Op de N59 zijn 1350 bestuurders gecontroleerd. Van hen reden er 4 te hard. De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 108 km/uur.


* VERKEERSCONTROLE SPIJKENISSERBRUG
SPIJKENISSE / HOOGVLIET - In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie woensdagmorgen 11 juni tussen kwart over zeven en half negen op de Spijkenisserbrug een verkeerscontrole gehouden naar aanleiding van meerdere klachten van burgers. Er zou met name door fietsers en bromfietsers tegen de richting in worden gereden en dat levert gevaarlijke situaties op. De politie heeft deze ochtend geen overtredingen geconstateerd. Door het wijkteam Spijkenisse-Noord zal er de komende periode op wisselende tijdstippen regelmatig gecontroleerd worden.