Ministerie van Defensie

13-06-2008
Aanvullende behoefte Bushmaster-patrouillevoertuigen Ondertekenaar: Staatssecretaris van Defensie

Ten behoeve van de Task Force Uruzgan (TFU) heeft Defensie sinds 2006 in totaal 35 Bushmaster-patrouillevoertuigen aangeschaft. Door deze aanschaf is de voertuigenmix van de TFU uitgebreid en beschikt de TFU-commandant over meer mogelijkheden een keuze te maken voor het meest geschikte voertuig bij het uitvoeren van een bepaalde taak.

Het Bushmaster-voertuig blijkt van grote waarde te zijn voor de TFU, onder meer doordat het een adequate bescherming biedt tegen bermbommen. Enkele voertuigen zijn inmiddels echter beschadigd of verloren gegaan. Bovendien is er behoefte aan meer voertuigen voor opleidingen in Nederland. Ook dient met het oog op mogelijke toekomstige verliezen de reservecapaciteit te worden vergroot. Met deze brief informeer ik u over mijn voornemen op korte termijn over te gaan tot de aanschaf van dertien extra Bushmaster-voertuigen.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE,

drs. J.G. de Vries

behoefte Bushmaster-patrouillevoertuigen | 76 kB Om deze publicatie te raadplegen heeft u het programma Acrobat Reader nodig, dat u gratis kunt downloaden