Gemeente Beuningen


580.000 euro subsidie voor Oranjekwartier
De gemeente Beuningen heeft subsidie van de provincie Gelderland gekregen voor de stedelijke vernieuwing in de wijk Oranjekwartier. In totaal heeft de provincie 2,5 miljoen euro subsidie verdeeld over vijf gemeenten.

Oranjekwartier
In het Oranjekwartier worden 48 woningen gebouwd, speciaal geschikt voor ouderen en starters. De huurwoningen zijn maximaal 585 euro en de koopwoningen kosten maximaal 160.000 euro. Onderdeel van het plan is de aanleg van parkeerplaatsen, een speelplek en nieuwe bomen en struiken. De provincie stelt hiervoor 580.000 euro beschikbaar.

Toekomst
In eerste instantie is de financiering van stedelijke vernieuwing een rijksaangelegenheid. De provincie investeert de rijksgelden in projecten die de kleinere gemeenten aandragen. De rijksgelden waren echter binnen twee jaar opgebruikt, terwijl de projectaanvragen bij de provincie binnen blijven stromen. Provinciale Staten hebben daarom in het Coalitieakkoord tien miljoen euro extra uitgetrokken om kleinere gemeenten, die wel kampen met stedelijke problemen, te ondersteunen. Voorkomen moet worden dat in de toekomst in deze gemeenten problemen met de leefbaarheid ontstaan. Of het Rijk nog geld in deze gemeenten wil stoppen is nog steeds onduidelijk.

Meer informatie
Klik voor meer informatie over het Oranjekwartier op Projecten > Beuningen > Oranjekwartier.