Politie Gelderland-Zuid

Drie gewonden bij aanrijding

Nijmegen, 13-06-2008 o In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 00.30 uur, vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Graafseweg met de Neerboscheweg. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken. Drie mensen raakten gewond. Een 21-jarige Nijmegenaar is aangehouden. Hij wordt er van verdacht de veroorzaker te zijn van de aanrijding.

De 21-jarige Nijmegenaar reed samen met zijn medepassagier, een 20-jarige plaatsgenoot, met zijn auto over de Graafseweg komende uit de richting van het Takenhofplein. Ter hoogte van de kruising met de Neerbosscheweg kwam hij in botsing met twee andere autos die naast elkaar stonden opgesteld voor het verkeerslicht en de kruising wilde oversteken. Beiden kwamen uit de richting van de Energieweg. De 20-jarige man raakte daarbij gewond en is met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

De auto die als eerst werd geraakt was een taxi. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Elst is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Naast hem zat een vrouwelijke passagier, een 59-jarige inwoonster uit Nijmegen die onderweg naar huis was. Zij raakte bekneld en werd door de aanwezige brandweer uit de auto bevrijd. Ook deze vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto, een 27-jarige Nijmegenaar klaagde ook over zijn nek en is eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

Omdat de verwondingen bleken mee te vallen kon de gewaarschuwde traumaheli al snel worden afbesteld. Het verkeer heeft beperkt hinder gehad van de aanrijding. Er zijn meerder getuigen van het ongeval. De politie doet nader onderzoek. Omdat de regel wordt gehanteerd botsen is blazen moesten alle bestuurders blazen. Er bleek geen alcohol in het spel. (14)