Subaru


SUBARU BENELUX

Traditie in onderscheidingen voor subaru zet dóór

Topposities voor Impreza in mondiale veiligheidstests

Hoofddorp, 13 juni 2008

De prijzenregen die Subaru door de jaren heen heeft mogen ontvangen, wordt met het afgelopen najaar geïntroduceerde, geheel gewijzigde Impreza-model gecontinueerd. Want inmiddels kreeg ook de nieuwe Subaru Impreza al belangrijke onderscheidingen toebedeeld. En dat lijkt nog maar het begin...

Uiteraard bleken onderzoeksinstituten in de hele wereld benieuwd naar het veiligheidsniveau van de nieuwe Impreza. Subaru heeft op dit gebied immers een fantastische reputatie opgebouwd. Vandaar dat de eerste officiële tests die het nieuwe model ten deel vielen, vooral waren gericht op de veiligheid.

NCAP (Japan)
Recentelijk nog, haalde de nieuwe Impreza in Japan de "JNCAP GrandPrix 07/08 Award" binnen. Dit naar aanleiding van een reeks botsproeven onder auspiciën van de NASVA, het Japanse National Agency for Automotive Safety & Victims Aid. Dit instituut heeft zich ten doel gesteld om het algehele veiligheidsniveau van auto's op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Alleen de auto's die de allerbeste scores in de diverse botstests behalen dingen mee naar het predicaat GrandPrix. De nieuwe Subaru Impreza bleek de enige deelnemer te zijn die in álle uitgevoerde tests - inclusief voetgangersveiligheid - de hoogst mogelijke scores behaalde. Vandaar de overall GrandPrix-titel.

NCAP (VS)
Min of meer gelijktijdig was de nieuwe Impreza in de Verenigde Staten het `lijdend voorwerp' in de botstests van de NCAP. Deze tests worden uitgevoerd door de Amerikaanse NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Zowel de vijfdeurs Impreza als de in ons land niet leverbare vierdeurs Impreza werden van top tot teen beproefd. Met als resultaat topscores in het geval van zowel frontale- en zijdelingse aanrijdingen als van rollover situaties. Hiermee is opnieuw het overtuigende bewijs geleverd dat ook een - voor Amerikaanse begrippen
- "compacte" auto een extreem hoog veiligheidsniveau kan hebben.

IIHS (VS)
Helemaal verrast was het publiek in de Verenigde Staten door het NCAP-resultaat trouwens niet. Pal na zijn lancering op de Amerikaanse markt werd de nieuwe Impreza met Vehicle Dynamics Control namelijk al gelauwerd als "Top Safety Pick" door de IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Deze titel wordt door het onderzoeksinstituut slechts toegekend aan de meest veilige auto's. Het was de allereerste keer dat een compacte auto deze prestigieuze onderscheiding kreeg.

ANCAP (Australië)
Het Australische equivalent van de JNCAP (Japan) en NCAP (Verenigde Staten) is de ANCAP. En wat bleek in "down under": ook daar liet de nieuwe Impreza in een serie botstests uitmuntende resultaten zien met een 5-sterren waardering voor de passagiersveiligheid en (voor het eerst) een 4-sterren waardering voor de voetgangersveiligheid. Bovendien werd de Impreza uitgeroepen tot de "veiligste nieuwe auto" van alle nieuwe modellen die aan de betreffende veiligheidstest werden onderworpen.

Windstreken
Volgens Marcel Hollaar, General Manager Sales & Marketing van Subaru Benelux, is gezien alle topscores nu één ding bewezen. "Het valt dankzij deze onderscheidingen uit alle windstreken niet meer te ontkennen dat onze nieuwe Impreza tot de veiligste auto's ter wereld behoort".