Gemeente Anna Paulowna


080618 Jubileum Beeld in Tuin-evenement te Anna Paulowna

Dit jaar organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Anna Paulowna voor de vijfde keer de beeldenroute Beeld in Tuin. Het tweejaarlijkse kunstevenement wordt in het weekend van 14 en 15 juni gehouden. Op zaterdag en zondag is er van 10.00 tot 17.00 uur in 24 Polderse tuinen een zeer gevarieerd kunstaanbod te bewonderen.

De route voert de bezoekers langs Van Ewijcksluis, delen van de Veerweg, Van Ewijcksvaart, Meerweg, Kleiweg en Middenweg. In de tuinen of op de erven worden kunstwerken van professionele kunstenaars getoond. De beelden laten een interessante afwisseling zien in kunstvormen, materialen en technieken van kunstenaars uit onder meer Groningen, Zaandam, Anna Paulowna, Den Haag en Zoetermeer. Aan de kunstenaars wordt gevraagd om een samenspel aan te gaan met de tuin of het landschap. Dit jaar wordt er naast de kunst opnieuw muziek in de route opgenomen. De muzikanten laten luisterliedjes, poppy songs, softrock, rap en spirituele muziek horen. Bij de familie van Zutpen aan Kleiweg 3 zijn kartonnen musea te zien die kunstenares Marijke Wijcherinck uit Zoetermeer met jongeren uit Anna Paulowna speciaal voor Beeld in Tuin maakte.

De brochure met een routekaartje van Beeld in Tuin is van tevoren al op te halen bij de fam. Schuur (Molenvaart 259, tel. 0223-532109) en tijdens het weekend onder andere aan Van Ewijckskade 3 (fam. Zuurbier), Middenweg 26 (fam. Warmerdam) en Sluisweg 18 (fam. Beets). De deelname aan Beeld in Tuin is gratis en de route is per auto, fiets of lopend te volgen. De Stichting Kunst en Cultuur heeft bijzondere wegwijzers in de vorm van handjes langs de route geplaatst die naar de deelnemende tuinen verwijzen. Voor meer informatie over de deelnemende tuinen, kunstenaars en muzikanten heeft de SKC een speciale website samengesteld: www.bit-ap.nl.